Mobilna gastronomia - Księga HACCP + GHP-GMP dla mobilnej gastronomii
Mobilna gastronomia dokumentacja HACCP + GHP/GMP

Geneza - Mobilna gastronomia
Mobilna gastronomia to działalność gospodarcza w sektorze spożywczym, polegająca na przygotowaniu i sprzedaży posiłków lub napojów z pojazdów lub innych mobilnych punktów. Najczęściej wykorzystuje się do tego specjalnie przystosowane food trucki, przyczepy gastronomiczne, rowery czy stoiska na kółkach. Oferowane produkty mogą obejmować szeroki wachlarz dań, od fast-foodów, przez kuchnie świata, po dania wegetariańskie, desery i napoje. Popularne są także przekąski typu street food, lody, kawa czy napoje chłodzące. W mobilnej gastronomii kluczowe jest dostosowanie menu do możliwości technicznych pojazdu oraz oczekiwań klientów w danym miejscu. Ważnym aspektem jest także sezonowość oferty – w ciepłe dni częściej pojawiają się lody i zimne napoje, zimą natomiast gorące posiłki i napoje. Tego rodzaju działalność wymaga także elastyczności w zmienianiu lokalizacji i dostosowywaniu oferty do różnych wydarzeń lub miejsc.
Zakres oferowanych produktów w Mobilnej gastronomii jest uzależniony od warunków technicznych pojazdu, możliwości przechowywania i przygotowywania żywności. Produkty, które wymagają chłodzenia, muszą być przechowywane w specjalnych lodówkach lub zamrażarkach, spełniających normy sanitarne. Dania gorące przygotowywane są najczęściej na miejscu, wykorzystując kuchenki gazowe, płyty grzewcze lub grille. Gotowe posiłki serwowane są bezpośrednio klientom, często w jednorazowych opakowaniach, co ułatwia utrzymanie czystości i higieny. Produkcja potraw powinna odbywać się zgodnie z zasadami HACCP, zapewniającymi bezpieczeństwo żywności. Mobilna gastronomia musi również dbać o odpowiednie temperatury przechowywania produktów oraz ich rotację, aby zapobiegać zepsuciu i rozwojowi bakterii. Wszystkie urządzenia używane do produkcji i przechowywania muszą być regularnie myte i dezynfekowane. Kluczowe jest także właściwe gospodarowanie odpadami i regularne opróżnianie pojemników na śmieci.
Pod względem wymagań sanepidu, Mobilna gastronomia musi spełniać szereg wytycznych dotyczących higieny, bezpieczeństwa i lokalizacji. Przede wszystkim pojazd musi być zarejestrowany jako zakład żywienia zbiorowego i posiadać aktualną decyzję sanepidu dopuszczającą do działalności. Pracownicy muszą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne oraz stosować odzież ochronną. W pojeździe musi znajdować się dostęp do bieżącej wody, oddzielne pojemniki na czystą i brudną wodę oraz środki do mycia rąk. Wszystkie powierzchnie mające kontakt z żywnością powinny być łatwe do umycia i dezynfekcji. Przechowywanie żywności oraz jej transport muszą odbywać się w warunkach zapobiegających skażeniu i psuciu, z zachowaniem odpowiednich temperatur. Sanepid zaleca także prowadzenie dokumentacji dotyczącej dostawców, rotacji produktów i czyszczenia sprzętu. Regularne kontrole sanitarne mają na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego klientów korzystających z usług mobilnej gastronomii.
Dokumentacja HACCP mobilnej gastronomii

- nasza dokumentacja HACCP dla mobilnej gastronomii NIE JEST WZOREM
- oferowana dokumentacja HACCP JEST PRZYSTOSOWANA specjalnie dla Twojej firmy (mobilnej gastronomii)
- księgę GHP/GMP dostaniesz od nas GRATIS!
- wystarczą Ci 3 minuty na złożenie zamówienia
- potrzebujesz do 5 minut dziennie na prowadzenie zapisów
- nasza dokumentacja zawiera blokowy schemat procesu technologicznego oraz dokładną analizę zagrożeń
- prowadząc naszą dokumentację HACCP unikniesz mandatu z sanepidu
- posiadając księgę HACCP będziesz mógł spokojnie zająć się rozwijaniem mobilnej gastronomii
- dostaniesz niezbędne informacje, które pomogą Ci opanować prowadzenie codziennych zapisów
- masz 30 dni kalendarzowych na zgłoszenie potrzebnych zmian w dokumentacji
Certyfikat HACCP dla mobilnej gastronomii

Jako wykonawca dokumentacji HACCP dla mobilnej gastronomii mamy pełną świadomość tego, jak ważne jest dla Ciebie otrzymanie certyfikatu HACCP dlatego jest to nieodłączna cześć każdej księgi HACCP jaką wysyłamy do klienta.
Mobilna gastronomia kompletna dokumentacja HACCP

- Księgę HACCP dla mobilnej gastronomii
- Certyfikat HACCP dla Twojego mobilnej gastronomii potwierdzający wdrożenie systemu HACCP
- Księgę GHP/GMP dla mobilnej gastronomii - GRATIS!
- Instrukcje oraz procedury HACCP, GHP i GMP
- Okres ochronny wynoszący 30 dni kalendarzowych.
3 minuty - o czas potrzebny na złożenie zamówienia w naszym sklepie
5 minut dziennie - tyle czasu potrzebujesz na prowadzenie zapisów w naszej księdze HACCP.
0.00 zł - to łączna kwota mandatów zapłaconych przez naszych klientów, którzy prowadzą księgę HACCP
Księga HACCP + GHP/GMP dla mobilnej gastronomii

Z pewnością nie możesz sobie pozwolić na taką sytuację, dlatego najszybszym i najtańszym rozwiązaniem będzie nabycie naszej dokumentacji HACCP dla mobilnej gastronomii.
Oferowana przez nas dokumentacja zostanie przygotowana przez doświadczonego Specjalistę ds. Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia, który uwzględni wszystkie Twoje wskazówki i informacje oraz dostosuje księgę do Twoich potrzeb. Zanim podejmiesz decyzję czy potrzebujesz prowadzić księgę HACCP powinieneś odpowiedzieć sobie na kilka ważnych pytań. Jeżeli chociaż dwie odpowiedzi, które nasuwają Ci się na język pokrywają się z poniższymi wartościami to jesteś w odpowienim miejscu.
1. Czy twoja działalność to Mobilna gastronomia? - TAK!
2. Czy wiesz co to HACCP + GHP-GMP? - NIE!
3. Czy posiadasz już księgę HACCP + GHP-GMP dla Twojej firmy (mobilnej gastronomii)? - NIE!
4. Czy dotychczasową dokumentację HACCP + GHP-GMP sanepid uznał za niewłaściwą lub źle prowadzoną? - TAK!
5. Czy masz wiedzę jak prowadzić księgę HACCP + GHP-GMP dla mobilnej gastronomii? - NIE!
6. Czy posiadasz już certyfikat HACCP dla swojego mobilnej gastronomii? - NIE!
UWAGA! W ramach oferty którą właśnie przeglądasz otrzymasz od nas pakiet zawierający:
- indywidualnie opracowaną księgę HACCP
- indywidualnie opracowaną dokumentację GHP-GMP wraz ze wszystkimi niezbędnymi kartami kontrolnymi
Pakiet księga HACCP dla mobilnej gastronomii zawiera
- Księgę HACCP dla mobilnej gastronomii składającą się z kilkudziesięciu stron
- Uwzględnienie Twoich indywidualnych wskazań dotyczących prowadzenia mobilnej gastronomii
- Graficzny (blokowy) schemat procesu technologicznego
- Pełną analizę zagrożeń procesu technologicznego
- Wyznaczenie punktów kontrolnych (CP) oraz krytycznych punktów kontrolnych (CCP)
- Zestaw instrukcji i procedur HACCP
- Certyfikat HACCP
- Pełną księgę Dobrych Praktyk (GHP i GMP) dla mobilnej gastronomii zawierającą pakiet instrukcji, procedur i formularzy
- Pakiet informacji jak właściwie prowadzić księgę HACCP na codzień.
Księga HACCP mobilnej gastronomii
UWAGA! Przed podjęciem decyzji o zakupie JAKIEJKOLWIEK dokumentacji HACCP powinieneś wiedzieć, że kupowanie WZORCA często kończy się mandatami karnymi z SANEPIDU! W trosce o Twój komfort i zapewnienie najwyższej jakości oferowanych dokumentacji naszą księgę HACCP mobilnej gastronomii specjalnie dla Ciebie przygotuje doświadczony pracownik, który przez wiele lat pracował w SANEPIDZIE i nadzorował firmy o podobnej charakterystyce do mobilnej gastronomii. Dzięki doświadczeniu, które posiada nasz Specjalista możesz mieć pewność, że księga HACCP będzie przygotowana w pełni profesjonalnie.Materiały wideo o HACCP
Czym jest system HACCP?
Chcesz dowiedzieć się, czym jest system HACCP i kto kontroluje jego wdrożenie w firmach? Obejrzyj nasz film, aby poznać zasady funkcjonowania HACCP, jego znaczenie dla bezpieczeństwa żywności oraz instytucje odpowiedzialne za nadzór nad przestrzeganiem przepisów w tym zakresie!
7 zasad systemu HACCP
Chcesz poznać podstawy systemu HACCP i dowiedzieć się, na czym polega jego skuteczność? Obejrzyj nasz film, w którym przedstawiamy 7 kluczowych zasad HACCP – krok po kroku! Sprawdź, jak dzięki nim możesz zapewnić bezpieczeństwo żywności w swojej firmie i uniknąć problemów podczas kontroli.
Słownik pojęć HACCP i GHP-GMP
Gubisz się w skrótach i specjalistycznych pojęciach związanych z systemem HACCP, GHP czy GMP? Obejrzyj nasz film, aby w prosty sposób poznać najważniejsze terminy i dowiedzieć się, co oznaczają w praktyce! Dzięki temu łatwiej odnajdziesz się w tematyce bezpieczeństwa żywności i higieny w miejscu pracy.
Co to jest GHP-GMP?
Zastanawiasz się, czym są GHP i GMP oraz dlaczego są tak ważne w branży spożywczej? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, czym różnią się Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP), jakie zasady obejmują i jak wpływają na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!
Po co kontrolujemy temperaturę w lodówkach?
Zastanawiasz się, dlaczego tak ważne jest regularne monitorowanie temperatury w lodówkach? Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak prawidłowa kontrola temperatury pomaga zachować świeżość produktów, zapobiega rozwojowi bakterii oraz wpływa na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!
Czym jest rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP
Zastanawiasz się, co oznacza rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, jak dzięki odpowiedniemu planowaniu kolejności i czasu wykonywania poszczególnych czynności możesz zwiększyć bezpieczeństwo żywności oraz spełnić wymagania higieniczne w swojej firmie!
PODGLĄD - Mobilna gastronomia - Księga HACCP + GHP-GMP dla mobilnej gastronomii























Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
Parametry techniczne
Tytuł publikacji | Plan HACCP, Księga HACCP, Dokumentacja HACCP, Księga jakości |
Producent, autor | alleBHP.pl |
Przeznaczenie | Mobilna gastronomia |
Czas realizacji | 2-4 dni robocze |
Obszar działania | Cała polska, usługa wykonywana online |
Wysyłka | Pliki z dokumentacją otrzymasz na adres e-mail wskazany w zamówieniu |
Zawartość |
|
Zgodność | Opracowana zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. systemu HACCP (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 1541); oraz Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004)). Dokumentacja w pełni akceptowana przez Państwową Inspekcję Sanitarną. |
Ocena klientów | - ponad 99% pozytywnych opinii |