
Dla zamówień powyżej 150 zł!
O szczegóły zapytaj sprzedawcę!
+48 535 385 285
pon - pt
9:00 - 16:00
Instrukcje sanitarne znane również jako instrukcje GHP lub instrukcje GMP są to procedury oraz wytyczne obejmujące m.in. zasady mycia i dezynfekcji powierzchni, sprzętów, postępowania z żywnością, półproduktami i produktami spożywczymi. Instrukcje GHP/GMP są nieodłączną częścią procedur HACCP, które w swym założeniu narzucają nam pewne działania stawiając jako cel nadrzędny - ludzkie zdrowie i życie.
Niezależnie czy prowadzisz sklep spożywczy, piekarnię, cukiernię w której serwujesz lody i dersery, małą gastronomię z zapiekankami i napojami z lodówki, a może w inny sposób masz kontakt z żywnością to pamiętaj, że JESTEŚ ODPOWIEDZIALNY za wydawaną żywność, a tym samym za zdrowie i życie osób, które spożywają te produkty. W każdym z tych miejsc i w wielu innych należy dbać o bezpieczeństwo żywności i higienę stanowiska pracy. To w Twoich rękach leży zdrowie konsumenta i powinieneś już dziś zadbać wprowadzenie prawidłowych procedur zgodnych z zasadami Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP). Odpowiednie dla Twojej firmy instrukcje higieniczno-sanitarne pomogą Tobie zwiększyć wrażliwość pracowniką na bezpieczeństwo sanitarne w pracy, a zarazem wskażą jak tego dokonać.
Instrukcją sanitarną niezbędną w każdym zakładzie pracy jest instrukcja mycia i dezyfekcji rąk. Dlaczego? Ponieważ niezależnie czy prowadzisz stolarnię, serwis samochodowy, produkcję cegieł czy sklep spożywczy to Twoi pracownicy muszą mieć dostęp do zaplecza sanitarnego, a tym samym myją ręce. Myślę, że warto przy okazji przedstawić im jak prawidłowo należy to robić.
przy obsłudze komputera z monitorem ekranowym