Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami

5/5
(1 głosów)
01-HACCP-03018
Usługa dostępna
2-4 dni robocze
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
Usługa online
398.29
(netto)
489.90
(brutto)
Stawka VAT: 23%
wybierz opcję produktu netto brutto
398.29 489.90
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki dokumentacja HACCP + GHP/GMP

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) oznacza w wolnym tłumaczeniu Analizę Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli. Być może nadal nic Ci to nie mówi i potrzebujesz nieco rozszerzenia tej informacji. Rozwijając to w prosty sposób system HACCP ma na celu analizę zagrożeń i wyznaczenie punktów kontrolnych (CP) oraz krytycznych punktów kontrolnych (CCP) w działalności zajmującej się obracaniem i przetwarzaniem żywności. Jako właściciel przyczepy gastronomicznej z zapiekankami nie bez powodu znajdujesz się na tej stronie i szukasz informacji na temat Księgi Systemu HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami.

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki jest jedną z wielu kategorii prowadzenia działalności, gdzie niezbędnym elementem jest dbałość o właściwe standardy sanitarne. Wielu przedsiębiorców niestety nie ma świadomości jak o to zadbać, jak się za to zabrać i w jaki sposób to kontrolować. W tym celu powstał system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) co w tłumaczeniu na język polski oznacza Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli. Celem systemu HACCP jest dokładne kontrolowanie procesów produkcji i składowania żywności. Właściwe wdrożenie systemu HACCP zapewni Ci nie tylko brak mandatów z Państwowej Inspekcji Sanitarnej, ale przede wszystkim poprawę jakości oraz bezpieczeństwa żywności.


Geneza - Przyczepa gastronomiczna zapiekanki

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki to mobilna forma działalności gastronomicznej, która specjalizuje się w przygotowywaniu i sprzedaży zapiekanek oraz powiązanych przekąsek. Oferta może obejmować klasyczne zapiekanki z pieczarkami i serem, wersje z dodatkiem kiełbasy, szynki, warzyw czy różnorodnych sosów. Dodatkowo, w menu mogą pojawić się inne szybkie przekąski, takie jak hot-dogi, frytki czy napoje zimne i gorące. Produkty są przygotowywane na bieżąco z półproduktów przechowywanych w odpowiednich warunkach chłodniczych lub suchych. Składniki takie jak pieczywo, ser, warzywa i wędliny muszą być magazynowane zgodnie z wytycznymi sanepidu, aby zapewnić ich świeżość i bezpieczeństwo. Wszelkie produkty łatwopsujące się przechowuje się w lodówkach lub chłodniach o odpowiedniej temperaturze. Obsługa musi przestrzegać zasad rotacji produktów (FIFO) oraz regularnie sprawdzać terminy ważności. Każdy etap przygotowania zapiekanek powinien odbywać się z zachowaniem higieny i czystości.

Proces produkcji w Przyczepa gastronomiczna zapiekanki polega na komponowaniu zapiekanek bezpośrednio przed sprzedażą, co umożliwia klientom wybór składników według własnych preferencji. Pieczywo kroi się, układa na nim wybrane dodatki oraz ser, a następnie całość zapieka się w specjalnych piecach lub opiekaczach. Produkty gotowe podaje się w jednorazowych opakowaniach, które muszą być przechowywane w czystych i suchych miejscach. Woda używana do mycia rąk i sprzętu powinna pochodzić z atestowanych źródeł, a ścieki muszą być odprowadzane zgodnie z przepisami. Pracownicy muszą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne oraz przestrzegać zasad higieny osobistej. Wszystkie powierzchnie robocze oraz urządzenia powinny być regularnie czyszczone i dezynfekowane. W przypadku kontaktu z surowymi składnikami, należy stosować rękawiczki jednorazowe i zmieniać je po każdej czynności. Stosowanie systemu HACCP oraz prowadzenie dokumentacji dotyczącej kontroli jakości jest wymagane przez sanepid.

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki jako działalność mobilna wymaga również odpowiedniego przygotowania w zakresie transportu i lokalizacji. Wszystkie produkty i sprzęty muszą być zabezpieczone na czas przewozu, aby nie uległy zanieczyszczeniu ani uszkodzeniu. Miejsca postoju przyczepy powinny być wyznaczone zgodnie z przepisami lokalnymi oraz posiadać dostęp do wody i energii elektrycznej. Ważne jest zapewnienie klientom bezpiecznych i higienicznych warunków obsługi, w tym odpowiedniej odległości od źródeł zanieczyszczeń. Podczas transportu żywności należy stosować pojemniki termoizolacyjne lub chłodnicze, jeśli przewożone są produkty wrażliwe na temperaturę. Sanepid wymaga prowadzenia ewidencji transportu oraz dokumentacji dotyczącej pochodzenia produktów. Mobilny charakter działalności umożliwia dotarcie do różnych grup klientów, np. podczas festynów, imprez plenerowych czy w pobliżu szkół i uczelni. Dzięki temu Przyczepa gastronomiczna zapiekanki może elastycznie dostosowywać ofertę i lokalizację do aktualnych potrzeb rynku.


Dokumentacja HACCP przyczepy gastronomicznej z zapiekankami

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami Dlaczego warto kupić naszę dokumentację HACCP:
  • nasza dokumentacja HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami NIE JEST WZOREM
  • oferowana dokumentacja HACCP JEST PRZYSTOSOWANA specjalnie dla Twojej firmy (przyczepy gastronomicznej z zapiekankami)
  • księgę GHP/GMP dostaniesz od nas GRATIS!
  • wystarczą Ci 3 minuty na złożenie zamówienia
  • potrzebujesz do 5 minut dziennie na prowadzenie zapisów
  • nasza dokumentacja zawiera blokowy schemat procesu technologicznego oraz dokładną analizę zagrożeń
  • prowadząc naszą dokumentację HACCP unikniesz mandatu z sanepidu
  • posiadając księgę HACCP będziesz mógł spokojnie zająć się rozwijaniem przyczepy gastronomicznej z zapiekankami
  • dostaniesz niezbędne informacje, które pomogą Ci opanować prowadzenie codziennych zapisów
  • masz 30 dni kalendarzowych na zgłoszenie potrzebnych zmian w dokumentacji


Certyfikat HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami

Certyfikat HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami
Kupując naszą dokumentację HACCP + GHP-GMP otrzymasz w zestawie Certyfikat HACCP, który jest potwierdzeniem wdrożenia zasad systemu HACCP do Twojego przyczepy gastronomicznej z zapiekankami zgodnych z CODEX ALIMENTARIUS, a przy okazji przyozdobi wnętrze Twojego biura.

Jako wykonawca dokumentacji HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami mamy pełną świadomość tego, jak ważne jest dla Ciebie otrzymanie certyfikatu HACCP dlatego jest to nieodłączna cześć każdej księgi HACCP jaką wysyłamy do klienta.


Przyczepa gastronomiczna zapiekanki kompletna dokumentacja HACCP

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami Dokonując zakupu naszej księgi HACCP otrzymujesz 5 w 1:
  • Księgę HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami
  • Certyfikat HACCP dla Twojego przyczepy gastronomicznej z zapiekankami potwierdzający wdrożenie systemu HACCP
  • Księgę GHP/GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GRATIS!
  • Instrukcje oraz procedury HACCP, GHP i GMP
  • Okres ochronny wynoszący 30 dni kalendarzowych.

Okres ochronny jest dla Ciebie gwarancją, że po otrzymaniu plików w razie jakichkolwiek wątpliwości, potrzeby nałożenia zmian na dokumentacje lub innego nagłego zdarzenia wykonamy wszystkie niezbędne poprawki w dokumentacji zupełnie ZA DARMO. Przygotowana przez nas dokumentacja HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami zostanie tak dostosowana, aby konieczność codziennych zapisów została zminimalizowana, a jej bieżące prowadzenie nie sprawiało trudności.

3 minuty - o czas potrzebny na złożenie zamówienia w naszym sklepie
5 minut dziennie - tyle czasu potrzebujesz na prowadzenie zapisów w naszej księdze HACCP.
0.00 zł - to łączna kwota mandatów zapłaconych przez naszych klientów, którzy prowadzą księgę HACCP


Księga HACCP + GHP/GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami Stojąc przed zadaniem wdrożenia systemu HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami możesz stracić ogromne ilości czasu na szukanie informacji oraz "wymyślanie koła od nowa". Przestrzegamy przed firmami, które sprzedają WZORCE itp., do których nikt nie zaglądał przez wiele lat, zawierają ogrom błędów, niepoprawnych informacji i są przygotowane w sposób chaotyczny. Często takie wzorce są odrzucane przez organy kontrolujące, co niesie ze sobą poważne konsekwencje.

Z pewnością nie możesz sobie pozwolić na taką sytuację, dlatego najszybszym i najtańszym rozwiązaniem będzie nabycie naszej dokumentacji HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami.

Oferowana przez nas dokumentacja zostanie przygotowana przez doświadczonego Specjalistę ds. Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia, który uwzględni wszystkie Twoje wskazówki i informacje oraz dostosuje księgę do Twoich potrzeb. Zanim podejmiesz decyzję czy potrzebujesz prowadzić księgę HACCP powinieneś odpowiedzieć sobie na kilka ważnych pytań. Jeżeli chociaż dwie odpowiedzi, które nasuwają Ci się na język pokrywają się z poniższymi wartościami to jesteś w odpowienim miejscu.

1. Czy twoja działalność to Przyczepa gastronomiczna zapiekanki? - TAK!
2. Czy wiesz co to HACCP + GHP-GMP? - NIE!
3. Czy posiadasz już księgę HACCP + GHP-GMP dla Twojej firmy (przyczepy gastronomicznej z zapiekankami)? - NIE!
4. Czy dotychczasową dokumentację HACCP + GHP-GMP sanepid uznał za niewłaściwą lub źle prowadzoną? - TAK!
5. Czy masz wiedzę jak prowadzić księgę HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami? - NIE!
6. Czy posiadasz już certyfikat HACCP dla swojego przyczepy gastronomicznej z zapiekankami? - NIE!


UWAGA! W ramach oferty którą właśnie przeglądasz otrzymasz od nas pakiet zawierający:
  • indywidualnie opracowaną księgę HACCP
  • indywidualnie opracowaną dokumentację GHP-GMP wraz ze wszystkimi niezbędnymi kartami kontrolnymi


Pakiet księga HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami zawiera

  1. Księgę HACCP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami składającą się z kilkudziesięciu stron
  2. Uwzględnienie Twoich indywidualnych wskazań dotyczących prowadzenia przyczepy gastronomicznej z zapiekankami
  3. Graficzny (blokowy) schemat procesu technologicznego
  4. Pełną analizę zagrożeń procesu technologicznego
  5. Wyznaczenie punktów kontrolnych (CP) oraz krytycznych punktów kontrolnych (CCP)
  6. Zestaw instrukcji i procedur HACCP
  7. Certyfikat HACCP
  8. Pełną księgę Dobrych Praktyk (GHP i GMP) dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami zawierającą pakiet instrukcji, procedur i formularzy
  9. Pakiet informacji jak właściwie prowadzić księgę HACCP na codzień.

Księga HACCP przyczepy gastronomicznej z zapiekankami

UWAGA! Przed podjęciem decyzji o zakupie JAKIEJKOLWIEK dokumentacji HACCP powinieneś wiedzieć, że kupowanie WZORCA często kończy się mandatami karnymi z SANEPIDU! W trosce o Twój komfort i zapewnienie najwyższej jakości oferowanych dokumentacji naszą księgę HACCP przyczepy gastronomicznej z zapiekankami specjalnie dla Ciebie przygotuje doświadczony pracownik, który przez wiele lat pracował w SANEPIDZIE i nadzorował firmy o podobnej charakterystyce do przyczepy gastronomicznej z zapiekankami. Dzięki doświadczeniu, które posiada nasz Specjalista możesz mieć pewność, że księga HACCP będzie przygotowana w pełni profesjonalnie.

Materiały wideo o HACCP

Czym jest system HACCP?

Chcesz dowiedzieć się, czym jest system HACCP i kto kontroluje jego wdrożenie w firmach? Obejrzyj nasz film, aby poznać zasady funkcjonowania HACCP, jego znaczenie dla bezpieczeństwa żywności oraz instytucje odpowiedzialne za nadzór nad przestrzeganiem przepisów w tym zakresie!

7 zasad systemu HACCP

Chcesz poznać podstawy systemu HACCP i dowiedzieć się, na czym polega jego skuteczność? Obejrzyj nasz film, w którym przedstawiamy 7 kluczowych zasad HACCP – krok po kroku! Sprawdź, jak dzięki nim możesz zapewnić bezpieczeństwo żywności w swojej firmie i uniknąć problemów podczas kontroli.

Słownik pojęć HACCP i GHP-GMP

Gubisz się w skrótach i specjalistycznych pojęciach związanych z systemem HACCP, GHP czy GMP? Obejrzyj nasz film, aby w prosty sposób poznać najważniejsze terminy i dowiedzieć się, co oznaczają w praktyce! Dzięki temu łatwiej odnajdziesz się w tematyce bezpieczeństwa żywności i higieny w miejscu pracy.

Co to jest GHP-GMP?

Zastanawiasz się, czym są GHP i GMP oraz dlaczego są tak ważne w branży spożywczej? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, czym różnią się Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP), jakie zasady obejmują i jak wpływają na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!

Po co kontrolujemy temperaturę w lodówkach?

Zastanawiasz się, dlaczego tak ważne jest regularne monitorowanie temperatury w lodówkach? Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak prawidłowa kontrola temperatury pomaga zachować świeżość produktów, zapobiega rozwojowi bakterii oraz wpływa na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!

Czym jest rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP

Zastanawiasz się, co oznacza rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, jak dzięki odpowiedniemu planowaniu kolejności i czasu wykonywania poszczególnych czynności możesz zwiększyć bezpieczeństwo żywności oraz spełnić wymagania higieniczne w swojej firmie!


PODGLĄD - Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami

Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 1
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 2
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 3
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 4
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 5
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 6
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 7
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 8
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 9
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami 10
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - CCP 1
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - CCP 2
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - CCP 3
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 1
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 2
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 3
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 4
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 5
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 6
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 7
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 8
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 9
Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami - GHP/GMP 10
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Przyczepa gastronomiczna zapiekanki - Księga HACCP + GHP-GMP dla przyczepy gastronomicznej z zapiekankami.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.

Parametry techniczne

Tytuł publikacji Plan HACCP, Księga HACCP, Dokumentacja HACCP, Księga jakości
Producent, autor alleBHP.pl
Przeznaczenie Przyczepa gastronomiczna zapiekanki
Czas realizacji 2-4 dni robocze
Obszar działania Cała polska, usługa wykonywana online
Wysyłka Pliki z dokumentacją otrzymasz na adres e-mail wskazany w zamówieniu
Zawartość
  • Księga jakości HACCP
  • Księga GHP/GMP
  • Certyfikat HACCP
  • Karty kontrolne
Zgodność Opracowana zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. systemu HACCP (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 1541); oraz Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004)). Dokumentacja w pełni akceptowana przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(
audio