Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego

5/5
(2 głosów)
01-HACCP-02003
Usługa dostępna
2-4 dni robocze
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
Bestseller Dobre opinie Usługa online
479.59
(netto)
589.90
(brutto)
Stawka VAT: 23%
wybierz opcję produktu netto brutto
479.59 589.90
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Lokal gastronomiczny dokumentacja HACCP + GHP/GMP

Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) oznacza w wolnym tłumaczeniu Analizę Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli. Być może nadal nic Ci to nie mówi i potrzebujesz nieco rozszerzenia tej informacji. Rozwijając to w prosty sposób system HACCP ma na celu analizę zagrożeń i wyznaczenie punktów kontrolnych (CP) oraz krytycznych punktów kontrolnych (CCP) w działalności zajmującej się obracaniem i przetwarzaniem żywności. Jako właściciel lokalu gastronomicznego nie bez powodu znajdujesz się na tej stronie i szukasz informacji na temat Księgi Systemu HACCP dla lokalu gastronomicznego.

Lokal gastronomiczny jest jedną z wielu kategorii prowadzenia działalności, gdzie niezbędnym elementem jest dbałość o właściwe standardy sanitarne. Wielu przedsiębiorców niestety nie ma świadomości jak o to zadbać, jak się za to zabrać i w jaki sposób to kontrolować. W tym celu powstał system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) co w tłumaczeniu na język polski oznacza Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli. Celem systemu HACCP jest dokładne kontrolowanie procesów produkcji i składowania żywności. Właściwe wdrożenie systemu HACCP zapewni Ci nie tylko brak mandatów z Państwowej Inspekcji Sanitarnej, ale przede wszystkim poprawę jakości oraz bezpieczeństwa żywności.


Geneza - Lokal gastronomiczny

Lokal gastronomiczny to miejsce, w którym prowadzona jest działalność związana z przygotowywaniem i sprzedażą żywności do spożycia na miejscu lub na wynos. W takim lokalu można serwować różnorodne potrawy, napoje gorące i zimne, a także desery oraz przekąski. Oferta może obejmować wyroby własnej produkcji, jak również produkty gotowe i półprodukty. Niezależnie od rodzaju asortymentu, kluczowe jest zachowanie wysokiego standardu higieny i bezpieczeństwa żywności. Produkty muszą być przechowywane w warunkach określonych przez producenta oraz zgodnie z wytycznymi sanepidu, co obejmuje odpowiednią temperaturę i zabezpieczenie przed zanieczyszczeniami. Żywność powinna być podawana w sposób uniemożliwiający jej skażenie, np. w zamkniętych opakowaniach lub przy użyciu odpowiednich narzędzi. Istotne jest także zapewnienie właściwego miejsca do mycia rąk dla personelu oraz stosowanie odzieży ochronnej.

Lokal gastronomiczny może być miejscem, gdzie potrawy są przygotowywane na miejscu, przy użyciu świeżych składników dostarczanych codziennie przez lokalnych dostawców. W takich przypadkach ważny jest odpowiedni transport produktów do lokalu, który musi odbywać się w warunkach chłodniczych lub innych, zgodnie z wymaganiami danego asortymentu. Produkcja potraw musi przebiegać według ściśle określonych procedur, obejmujących m.in. mycie, obróbkę wstępną, gotowanie, smażenie czy pieczenie. Wszystkie te etapy wymagają stosowania się do zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP) oraz dobrej praktyki produkcyjnej (GMP). Ważne jest prowadzenie dokumentacji dotyczącej temperatur przechowywania oraz dat przydatności do spożycia. Gotowe potrawy powinny być podawane w odpowiedniej temperaturze, a w przypadku dań na wynos – odpowiednio zapakowane. Personel powinien być przeszkolony w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz pierwszej pomocy.

W Lokal gastronomiczny niezbędne jest przestrzeganie wymagań sanitarno-epidemiologicznych określonych przez sanepid. Obejmuje to m.in. regularne mycie i dezynfekcję powierzchni roboczych, sprzętów kuchennych oraz pomieszczeń. Produkty łatwo psujące się, takie jak mięso, nabiał czy ryby, muszą być przechowywane w lodówkach lub zamrażarkach o odpowiedniej temperaturze. Napoje oraz żywność nieprzetworzona powinny być przechowywane oddzielnie, aby uniknąć krzyżowego skażenia. Ważne jest również stosowanie jednorazowych rękawiczek i maseczek podczas kontaktu z żywnością. Lokal musi być wyposażony w odpowiednią ilość zlewów do mycia rąk i naczyń oraz sprawną wentylację. Wszystkie odpady muszą być segregowane i usuwane w sposób bezpieczny, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Spełnienie tych wymagań pozwala na bezpieczne funkcjonowanie lokalu i zapewnia klientom wysoką jakość oferty.


Dokumentacja HACCP lokalu gastronomicznego

Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego Dlaczego warto kupić naszę dokumentację HACCP:
  • nasza dokumentacja HACCP dla lokalu gastronomicznego NIE JEST WZOREM
  • oferowana dokumentacja HACCP JEST PRZYSTOSOWANA specjalnie dla Twojej firmy (lokalu gastronomicznego)
  • księgę GHP/GMP dostaniesz od nas GRATIS!
  • wystarczą Ci 3 minuty na złożenie zamówienia
  • potrzebujesz do 5 minut dziennie na prowadzenie zapisów
  • nasza dokumentacja zawiera blokowy schemat procesu technologicznego oraz dokładną analizę zagrożeń
  • prowadząc naszą dokumentację HACCP unikniesz mandatu z sanepidu
  • posiadając księgę HACCP będziesz mógł spokojnie zająć się rozwijaniem lokalu gastronomicznego
  • dostaniesz niezbędne informacje, które pomogą Ci opanować prowadzenie codziennych zapisów
  • masz 30 dni kalendarzowych na zgłoszenie potrzebnych zmian w dokumentacji


Certyfikat HACCP dla lokalu gastronomicznego

Certyfikat HACCP dla lokalu gastronomicznego
Kupując naszą dokumentację HACCP + GHP-GMP otrzymasz w zestawie Certyfikat HACCP, który jest potwierdzeniem wdrożenia zasad systemu HACCP do Twojego lokalu gastronomicznego zgodnych z CODEX ALIMENTARIUS, a przy okazji przyozdobi wnętrze Twojego biura.

Jako wykonawca dokumentacji HACCP dla lokalu gastronomicznego mamy pełną świadomość tego, jak ważne jest dla Ciebie otrzymanie certyfikatu HACCP dlatego jest to nieodłączna cześć każdej księgi HACCP jaką wysyłamy do klienta.


Lokal gastronomiczny kompletna dokumentacja HACCP

Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego Dokonując zakupu naszej księgi HACCP otrzymujesz 5 w 1:
  • Księgę HACCP dla lokalu gastronomicznego
  • Certyfikat HACCP dla Twojego lokalu gastronomicznego potwierdzający wdrożenie systemu HACCP
  • Księgę GHP/GMP dla lokalu gastronomicznego - GRATIS!
  • Instrukcje oraz procedury HACCP, GHP i GMP
  • Okres ochronny wynoszący 30 dni kalendarzowych.

Okres ochronny jest dla Ciebie gwarancją, że po otrzymaniu plików w razie jakichkolwiek wątpliwości, potrzeby nałożenia zmian na dokumentacje lub innego nagłego zdarzenia wykonamy wszystkie niezbędne poprawki w dokumentacji zupełnie ZA DARMO. Przygotowana przez nas dokumentacja HACCP dla lokalu gastronomicznego zostanie tak dostosowana, aby konieczność codziennych zapisów została zminimalizowana, a jej bieżące prowadzenie nie sprawiało trudności.

3 minuty - o czas potrzebny na złożenie zamówienia w naszym sklepie
5 minut dziennie - tyle czasu potrzebujesz na prowadzenie zapisów w naszej księdze HACCP.
0.00 zł - to łączna kwota mandatów zapłaconych przez naszych klientów, którzy prowadzą księgę HACCP


Księga HACCP + GHP/GMP dla lokalu gastronomicznego

Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego Stojąc przed zadaniem wdrożenia systemu HACCP dla lokalu gastronomicznego możesz stracić ogromne ilości czasu na szukanie informacji oraz "wymyślanie koła od nowa". Przestrzegamy przed firmami, które sprzedają WZORCE itp., do których nikt nie zaglądał przez wiele lat, zawierają ogrom błędów, niepoprawnych informacji i są przygotowane w sposób chaotyczny. Często takie wzorce są odrzucane przez organy kontrolujące, co niesie ze sobą poważne konsekwencje.

Z pewnością nie możesz sobie pozwolić na taką sytuację, dlatego najszybszym i najtańszym rozwiązaniem będzie nabycie naszej dokumentacji HACCP dla lokalu gastronomicznego.

Oferowana przez nas dokumentacja zostanie przygotowana przez doświadczonego Specjalistę ds. Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia, który uwzględni wszystkie Twoje wskazówki i informacje oraz dostosuje księgę do Twoich potrzeb. Zanim podejmiesz decyzję czy potrzebujesz prowadzić księgę HACCP powinieneś odpowiedzieć sobie na kilka ważnych pytań. Jeżeli chociaż dwie odpowiedzi, które nasuwają Ci się na język pokrywają się z poniższymi wartościami to jesteś w odpowienim miejscu.

1. Czy twoja działalność to Lokal gastronomiczny? - TAK!
2. Czy wiesz co to HACCP + GHP-GMP? - NIE!
3. Czy posiadasz już księgę HACCP + GHP-GMP dla Twojej firmy (lokalu gastronomicznego)? - NIE!
4. Czy dotychczasową dokumentację HACCP + GHP-GMP sanepid uznał za niewłaściwą lub źle prowadzoną? - TAK!
5. Czy masz wiedzę jak prowadzić księgę HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego? - NIE!
6. Czy posiadasz już certyfikat HACCP dla swojego lokalu gastronomicznego? - NIE!


UWAGA! W ramach oferty którą właśnie przeglądasz otrzymasz od nas pakiet zawierający:
  • indywidualnie opracowaną księgę HACCP
  • indywidualnie opracowaną dokumentację GHP-GMP wraz ze wszystkimi niezbędnymi kartami kontrolnymi


Pakiet księga HACCP dla lokalu gastronomicznego zawiera

  1. Księgę HACCP dla lokalu gastronomicznego składającą się z kilkudziesięciu stron
  2. Uwzględnienie Twoich indywidualnych wskazań dotyczących prowadzenia lokalu gastronomicznego
  3. Graficzny (blokowy) schemat procesu technologicznego
  4. Pełną analizę zagrożeń procesu technologicznego
  5. Wyznaczenie punktów kontrolnych (CP) oraz krytycznych punktów kontrolnych (CCP)
  6. Zestaw instrukcji i procedur HACCP
  7. Certyfikat HACCP
  8. Pełną księgę Dobrych Praktyk (GHP i GMP) dla lokalu gastronomicznego zawierającą pakiet instrukcji, procedur i formularzy
  9. Pakiet informacji jak właściwie prowadzić księgę HACCP na codzień.

Księga HACCP lokalu gastronomicznego

UWAGA! Przed podjęciem decyzji o zakupie JAKIEJKOLWIEK dokumentacji HACCP powinieneś wiedzieć, że kupowanie WZORCA często kończy się mandatami karnymi z SANEPIDU! W trosce o Twój komfort i zapewnienie najwyższej jakości oferowanych dokumentacji naszą księgę HACCP lokalu gastronomicznego specjalnie dla Ciebie przygotuje doświadczony pracownik, który przez wiele lat pracował w SANEPIDZIE i nadzorował firmy o podobnej charakterystyce do lokalu gastronomicznego. Dzięki doświadczeniu, które posiada nasz Specjalista możesz mieć pewność, że księga HACCP będzie przygotowana w pełni profesjonalnie.

Materiały wideo o HACCP

Czym jest system HACCP?

Chcesz dowiedzieć się, czym jest system HACCP i kto kontroluje jego wdrożenie w firmach? Obejrzyj nasz film, aby poznać zasady funkcjonowania HACCP, jego znaczenie dla bezpieczeństwa żywności oraz instytucje odpowiedzialne za nadzór nad przestrzeganiem przepisów w tym zakresie!

7 zasad systemu HACCP

Chcesz poznać podstawy systemu HACCP i dowiedzieć się, na czym polega jego skuteczność? Obejrzyj nasz film, w którym przedstawiamy 7 kluczowych zasad HACCP – krok po kroku! Sprawdź, jak dzięki nim możesz zapewnić bezpieczeństwo żywności w swojej firmie i uniknąć problemów podczas kontroli.

Słownik pojęć HACCP i GHP-GMP

Gubisz się w skrótach i specjalistycznych pojęciach związanych z systemem HACCP, GHP czy GMP? Obejrzyj nasz film, aby w prosty sposób poznać najważniejsze terminy i dowiedzieć się, co oznaczają w praktyce! Dzięki temu łatwiej odnajdziesz się w tematyce bezpieczeństwa żywności i higieny w miejscu pracy.

Co to jest GHP-GMP?

Zastanawiasz się, czym są GHP i GMP oraz dlaczego są tak ważne w branży spożywczej? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, czym różnią się Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP), jakie zasady obejmują i jak wpływają na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!

Po co kontrolujemy temperaturę w lodówkach?

Zastanawiasz się, dlaczego tak ważne jest regularne monitorowanie temperatury w lodówkach? Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak prawidłowa kontrola temperatury pomaga zachować świeżość produktów, zapobiega rozwojowi bakterii oraz wpływa na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!

Czym jest rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP

Zastanawiasz się, co oznacza rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, jak dzięki odpowiedniemu planowaniu kolejności i czasu wykonywania poszczególnych czynności możesz zwiększyć bezpieczeństwo żywności oraz spełnić wymagania higieniczne w swojej firmie!


PODGLĄD - Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego

Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 1
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 2
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 3
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 4
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 5
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 6
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 7
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 8
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 9
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego 10
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - CCP 1
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - CCP 2
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - CCP 3
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 1
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 2
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 3
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 4
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 5
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 6
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 7
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 8
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 9
Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego - GHP/GMP 10
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Lokal gastronomiczny - Księga HACCP + GHP-GMP dla lokalu gastronomicznego.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.

Parametry techniczne

Tytuł publikacji Plan HACCP, Księga HACCP, Dokumentacja HACCP, Księga jakości
Producent, autor alleBHP.pl
Przeznaczenie Lokal gastronomiczny
Czas realizacji 2-4 dni robocze
Obszar działania Cała polska, usługa wykonywana online
Wysyłka Pliki z dokumentacją otrzymasz na adres e-mail wskazany w zamówieniu
Zawartość
  • Księga jakości HACCP
  • Księga GHP/GMP
  • Certyfikat HACCP
  • Karty kontrolne
Zgodność Opracowana zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. systemu HACCP (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 1541); oraz Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004)). Dokumentacja w pełni akceptowana przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii


Dmytro Zlochevskyi

30-04-2025

Chciałbym powiedzieć, że jestem całkowicie zadowolony z szybkości i jakości usług.

Tomasz Trzeszkowski

20-02-2025

Świetny kontakt dokumentacja wykonana świetnie teraz tylko sanepid :)

Beata Paprocka

02-02-2025

Profesjonalna obsługa, serdecznie polecam

Izabela Dragon

22-06-2023

Usługa zrealizowana szybko, na podstawie przesłanych przeze mnie danych HACCP napisany bardzo dobrze. Dziękuję, usługa warta zapłaty.

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(
audio