Tymczasowy punkt gastronomiczny - ALERGENY opracowanie indywidualne dla tymczasowego punktu gastronomicznego
Opracowanie alergenów dla tymczasowego punktu gastronomicznego
Oferta na opracowanie alergenów dla tymczasowego punktu gastronomicznego skierowana jest dla przediębiorów, którzy posiadają juz wprowadzony system HACCP i chcą go wzbogadzić o wykaz alergenów do potraw/dań/produktów które oferują w swojej firmie.1. Czy twoja działalność to Tymczasowy punkt gastronomiczny? - TAK!
2. Czy posiadasz już księgę HACCP i/lub GHP-GMP dla Twojej firmy (tymczasowego punktu gastronomicznego)? - TAK!
3. Czy potrzebujesz jedynie opracowania alergenów dla tymczasowego punktu gastronomicznego? - TAK!
Jeżeli twoje odpowiedzi pokrywają się z powyższymi to zapraszamy do kontaktu.
PODGLĄD - Tymczasowy punkt gastronomiczny - ALERGENY opracowanie indywidualne dla tymczasowego punktu gastronomicznego
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Tymczasowy punkt gastronomiczny - ALERGENY opracowanie indywidualne dla tymczasowego punktu gastronomicznego.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
ALERGENY DLA tymczasowego punktu gastronomicznego
Opracowany przez naszą firmę wykaz alergenów tymczasowego punktu gastronomicznego jest w pełni akceptowalny przez takie organy nadzorujące jak:- Inspekcja Handlowa
- Inspekcja Sanitarna
Alergeny - zwane inaczej alergią pokarmową - to substancje, które wywołują w organizmie klienta reakcje udzuleniowe (nadrważliwość) w kontakcie np. poprzez spożycie. Zgodnie z obowiązującymi przepisami (Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 paździenika 2001r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ...) sprzedawca, przedsiebiorca ma obowiązek powiadomić swoich klientów/konsumentów o obecniściu tych alergenów w daniach/produktach, które oferuje. Najprościej jest to wykonać zaznaczając w oferowanym menu obecność alergenu lub poprzez formę tabelaryczną, którą możemy dla Ciebie wykonać.