Sushi - Księga GHP-GMP dla sushi
Sushi dokumentacja GHP/GMP

Dokumentacja GHP/GMP zwana również Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Dobrymi Praktykami Produkcyjnymi jest zbiorem właściwych dla sushi instrukcji higieniczno-sanitarnych oraz niezbędnych formularzy pozwalających prawidłowo kontrolować wypełnienie założeń GHP/GMP. Księga dobrych praktyk prowadzona sumiennie jest podstawowym minimum dla sushi. Niniejsza dokumentacja pozwala na utrzymanie wystarczającego poziomu sanitarnego przy niewielkim nakładzie czasu i pieniędzy. Prawidłowo stosowane zalecenia księgi GHP/GMP są gwarancją spełnienia wymogów sanitarnych narzuconych przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Geneza - Sushi
Sushi to działalność gospodarcza skoncentrowana na przygotowywaniu i sprzedaży produktów kuchni japońskiej, w szczególności różnorodnych rodzajów sushi. W ramach takiej działalności można oferować szeroki wybór produktów, takich jak nigiri, maki, sashimi, uramaki czy temaki. Menu może być wzbogacone o zupy miso, sałatki z wodorostów, edamame, a także napoje azjatyckie. Działalność Sushi może funkcjonować jako lokal stacjonarny, punkt na wynos lub catering. Istnieje również możliwość prowadzenia sprzedaży przez internet z dostawą do klienta. Wszystkie produkty muszą być przygotowywane z wysokiej jakości, świeżych składników, takich jak ryby, owoce morza, ryż, warzywa i algi. Istotne jest zapewnienie różnorodności, aby spełnić oczekiwania zarówno miłośników surowych ryb, jak i osób preferujących opcje wegańskie czy wegetariańskie.
W działalności Sushi kluczowe znaczenie ma właściwe przechowywanie produktów, zwłaszcza surowych ryb oraz owoców morza. Produkty te należy przechowywać w odpowiednich warunkach chłodniczych, w temperaturze nieprzekraczającej 2°C, aby zapobiec rozwojowi bakterii i zachować świeżość. Ryż do sushi powinien być przechowywany w pojemnikach zamkniętych, aby nie wysychał i nie tracił walorów smakowych. Wszystkie składniki muszą być zabezpieczone przed zanieczyszczeniem krzyżowym, dlatego używane są osobne deski i noże do ryb, warzyw oraz innych produktów. Zgodnie z wymogami sanepidu, należy regularnie myć ręce, dezynfekować sprzęt oraz dbać o czystość stanowiska pracy. Produkty gotowe do spożycia powinny być przechowywane maksymalnie kilka godzin i nie mogą być ponownie używane po upływie tego czasu. Przestrzeganie zasad higieny jest kluczowe dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów.
Proces produkcji w firmie Sushi wymaga nie tylko wysokiej jakości składników, ale także odpowiednich umiejętności przygotowania potraw. Pracownicy powinni przejść szkolenia z zakresu higieny żywności, a także znać techniki przygotowywania sushi. Działalność może obejmować zarówno produkcję na miejscu, jak i przygotowanie zestawów do transportu. Jeśli prowadzony jest transport, niezbędne jest stosowanie specjalnych pojemników termicznych i chłodniczych, by utrzymać świeżość dań. Sanepid wymaga, aby pojazdy do transportu żywności były regularnie czyszczone i dezynfekowane. Ponadto, wszystkie składniki muszą posiadać aktualne atesty oraz pochodzić ze sprawdzonych źródeł. Przestrzeganie tych zasad pozwala na bezpieczne prowadzenie działalności Sushi i budowanie zaufania klientów.
Dokumentacja GHP-GMP sushi
Dlaczego warto kupić naszę dokumentację GHP-GMP:- nasza dokumentacja GHP-GMP dla sushi NIE JEST WZOREM
- oferowana dokumentacja GHP-GMP JEST PRZYSTOSOWANA specjalnie dla Twojej firmy (sushi)
- wystarczą Ci 3 minuty na złożenie zamówienia
- potrzebujesz do 5 minut dziennie na prowadzenie zapisów
- prowadząc naszą dokumentację GHP-GMP unikniesz mandatu z sanepidu
- posiadając księgę GHP-GMP będziesz mógł spokojnie zająć się rozwijaniem sushi
- dostaniesz niezbędne informacje, które pomogą Ci opanować prowadzenie codziennych zapisów
- masz 30 dni kalendarzowych na zgłoszenie potrzebnych zmian w dokumentacji
Certyfikat GHP-GMP dla sushi

Jako wykonawca dokumentacji GHP-GMP dla sushi mamy pełną świadomość tego, jak ważne jest dla Ciebie otrzymanie certyfikatu GHP-GMP dlatego jest to nieodłączna cześć każdej księgi GHP-GMP jaką wysyłamy do klienta.
Sushi kompletna dokumentacja GHP-GMP

- Instrukcje oraz procedury GHP i GMP
- Certyfikat GHP-GMP dla Twojego sushi potwierdzający wdrożenie zasad Dobrych Praktyk Higienicznych i Produkcyjnych
- Zestaw formularzy GHP i GMP
- Instrukcje oraz procedury GHP i GMP
3 minuty - o czas potrzebny na złożenie zamówienia w naszym sklepie
5 minut dziennie - tyle czasu potrzebujesz na prowadzenie zapisów w naszej księdze GHP-GMP.
0.00 zł - to łączna kwota mandatów zapłaconych przez naszych klientów, którzy prowadzą księgę GHP-GMP
Księga dobrych praktyk GHP/GMP dla sushi

Z pewnością nie możesz sobie pozwolić na taką sytuację, dlatego najszybszym i najtańszym rozwiązaniem będzie nabycie naszej księgo dobrych praktyk GHP/GMP dla sushi.
Oferowana przez nas dokumentacja zostanie przygotowana przez doświadczonego Specjalistę ds. Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia, który uwzględni wszystkie Twoje wskazówki i informacje oraz dostosuje księgę do Twoich potrzeb.
1. Czy twoja działalność to Sushi? - TAK!
2. Czy wiesz co to GHP-GMP? - NIE!
3. Czy posiadasz już księgę dobrych praktyk GHP-GMP dla Twojej firmy (sushi)? - NIE!
4. Czy dotychczasową dokumentację GHP-GMP sanepid uznał za niewłaściwą lub źle prowadzoną? - TAK!
5. Czy masz wiedzę jak prowadzić księgę GHP-GMP dla sushi? - NIE!
6. Czy posiadasz już certyfikat GHP-GMP dla swojego sushi? - NIE!
UWAGA! W ramach oferty którą właśnie przeglądasz otrzymasz od nas pakiet zawierający:
- indywidualnie opracowaną dokumentację GHP-GMP wraz ze wszystkimi niezbędnymi kartami kontrolnymi
- przygotowaną dokumentację wyslemy do Ciebie drogą elektroniczną w postaci pliku PDF.
Pakiet księga dobrych praktyk dla sushi zawiera
- Księgę GHP/GMP dla sushi składającą się z kilkudziesięciu stron
- Certyfikat GHP/GMP
- Uwzględnienie Twoich indywidualnych wskazań dotyczących prowadzenia sushi
- Zestaw instrukcji i procedur GHP/GMP
- Zestaw formularzy do wskazanych GHP/GMP
- Pakiet informacji jak właściwie prowadzić księgę GHP/GMP na codzień.
Księga GHP-GMP sushi
UWAGA! Przed podjęciem decyzji o zakupie JAKIEJKOLWIEK dokumentacji GHP/GMP powinieneś wiedzieć, że kupowanie WZORCA często kończy się mandatami karnymi z SANEPIDU! W trosce o Twój komfort i zapewnienie najwyższej jakości oferowanych dokumentacji naszą księgę GHP/GMP sushi specjalnie dla Ciebie przygotuje doświadczony pracownik, który przez wiele lat pracował w SANEPIDZIE i nadzorował firmy o podobnej charakterystyce do sushi. Dzięki doświadczeniu, które posiada nasz Specjalista możesz mieć pewność, że księga GHP/GMP będzie przygotowana w pełni profesjonalnie.Materiały wideo o HACCP
Co to jest GHP-GMP?
Zastanawiasz się, czym są GHP i GMP oraz dlaczego są tak ważne w branży spożywczej? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, czym różnią się Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP), jakie zasady obejmują i jak wpływają na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!
Słownik pojęć HACCP i GHP-GMP
Gubisz się w skrótach i specjalistycznych pojęciach związanych z systemem HACCP, GHP czy GMP? Obejrzyj nasz film, aby w prosty sposób poznać najważniejsze terminy i dowiedzieć się, co oznaczają w praktyce! Dzięki temu łatwiej odnajdziesz się w tematyce bezpieczeństwa żywności i higieny w miejscu pracy.
Czym jest rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP
Zastanawiasz się, co oznacza rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, jak dzięki odpowiedniemu planowaniu kolejności i czasu wykonywania poszczególnych czynności możesz zwiększyć bezpieczeństwo żywności oraz spełnić wymagania higieniczne w swojej firmie!
Po co kontrolujemy temperaturę w lodówkach?
Zastanawiasz się, dlaczego tak ważne jest regularne monitorowanie temperatury w lodówkach? Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak prawidłowa kontrola temperatury pomaga zachować świeżość produktów, zapobiega rozwojowi bakterii oraz wpływa na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!
PODGLĄD - Sushi - Księga GHP-GMP dla sushi










Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
Parametry techniczne
Tytuł publikacji | Dokumentacja dobrych praktyk higienicznych, Dokumentacja dobrych praktyk produkcyjnych, GHP, GMP |
Producent, autor | allebhp.pl |
Przeznaczenie | Sushi |
Czas realizacji | 2-4 dni robocze |
Obszar działania | Cała polska, usługa wykonywana online |
Wysyłka | Pliki z dokumentacją otrzymasz na adres e-mail wskazany w zamówieniu |
Format pliku | Plik PDF - umożliwia otwarcie pliku bez specjalistycznego oprogramowania |
Zawartość |
|
Zgodność | Opracowana zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. systemu GHP-GMP (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 1541); oraz Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004)). Dokumentacja w pełni akceptowana przez Państwową Inspekcję Sanitarną. |
Ocena klientów | - ponad 99% pozytywnych opinii |