Nasz blog wprowadzi Cię w temat bezpieczeństwa i higieny pracy. Znajdziesz na nim między innymi przewodniki po różnego rodzaju znakach, apteczkach oraz gaśnicach. Dowiesz się czym jest system HACCP, GHP-GMP i ocena ryzyka zawodowego, a także dlaczego są to obowiązkowe dokumentacje, które muszą znaleźć się w Twojej firmie. Doradzimy Ci jakie są wymogi sanitarne dla różnych branż sektora spożywczego tak, aby odbiór lokalu przebiegł bez problemu. Przeprowadzimy Cię przez wszystkie metody opracowywania Oceny Ryzyka Zawodowego żebyś mógł wybrać tę z nich, która Ci najbardziej odpowiada. Niezależnie od tego, czy jesteś pracownikiem czy pracodawcą, w tym miejscu znajdziesz przydatne artykuły napisane przez doświadczonych specjalistów. Zachęcamy do czytania!
Blog bezpieczeństwa i higieny pracy
Drwal - mity VS. fakty
Stosunkowo niedawno podczas jednej (jak zawsze) spontanicznej wizyty w pewnej znanej restauracji serwującej burgery zapytałem swoją lubą o coś w stylu "jak Twoim zdaniem wygląda typowy drwal?". Pytanie na pozór normalne i nic nie kryjące ale czy na pewno?
Jak wygląda instrukcja bhp - przykładowe instrukcje
Zastanawiałeś się kiedyś jak wyglądają oferowane przez nasz sklep instrukcje BHP i PPOŻ?
Jak wygląda ocena ryzyka zawodowego - przykładowa dokumentacja
Ostatnio coraz częściej spotykamy się z prośbami o przedstawienie jak wygląda oferowana dokumentacja oceny ryzyka zawodowego.