Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Instrukcje BHP dla restauracji i gastronomii

Instrukcje BHP dla restauracji i gastronomii

Każdy pracodawca powinien zdawać sobie sprawę z przestrzegania bezpieczeństwa i higieny pracy. Bezpiecznie wykonywana praca daje 100% sukcesu w Twojej firmie i zadowolenie pracowników, a to jest chyba najważniejsze w branży gastronomicznej. Zadowolony, uśmiechnięty i świadomy tego jak, używać Twoich drogich sprzętów pracownik, będzie jeszcze bardziej wydajny w pracy, a Ty unikniesz dodatkowych kosztów związanych z serwisami i naprawami wyposażenia miejsca pracy.

Znalezionych produktów: 85, strona 1 z 2
1 2 następna »

Strona 1 z 2

Sam doskonale zdajesz sobie sprawę, ile kosztuje nowa dobra mikrofalówka, albo dobry piec konwekcyjno-parowy. Ile niepotrzebnych nerwów i strat może przynieść źle pouczony, a nawet nieświadomy pracownik. Tak więc poinformuj swoich kucharzy, kelnerów jakie mogą być realne zagrożenia źle użytych sprzętów. 

Praca w gastronomii jest naprawdę niebezpieczna a zarazem bardzo satysfakcjonująca. 

Wyobraź sobie że Twój szef kuchni, osoba najważniejsza w restauracji, stołówce czy food-trucku źle używała maszynki do mielenia mięsa i nie przestrzegając zasad BHP zwyczajnie zrobiła sobie krzywdę. Restauracja bez kucharza, nie ciekawie to brzmi. Lub pomoc kuchenna, czy kelner, każdy z nich powinien być świetnie pouczony, o najważniejszej rzeczy - BEZPIECZNYM WYKONYWANIU SWOJEJ PRACY. 

Jakie konsekwencje finansowe poniosłaby Twoja firma, jakie straty. Sam pewnie wiesz jak trudno, jest teraz znaleźć dobrych ludzi do pracy, więc po co narażać swoją firmę na niepotrzebny deficyt pracowników spowodowany, nieświadomością i niedouczeniem. 

Kolejna, bardzo ważna rzecz w gastro to higiena. Nie zawsze masz czas stać i wszystkiego dopilnować. Przecież prowadzisz swój biznes i masz dużo innych ważniejszych spraw na głowie, ufasz swoim ludziom, musisz im ufać. Bez obustronnego zaufania nie ma sukcesu. Tylko czy jesteś pewien, że na 100% Twoi pracownicy są świadomi tego, że higiena jest najważniejsza? 

Wyobraź sobie zatrucie gości spowodowane chociaż by salmonellom. Źle prześwietlone jaja mogą do tego doprowadzić, albo mięso, które ma bardzo rygorystyczne wymogi przechowywania w przepisach sanepidu. Przecież to grozi nawet zamknięciem lokalu lub zaprzestaniem działalności cateringu! 

Czy mógłbyś sobie na to pozwolić? No chyba nie!

Pracując w tak ciekawej branży, wiesz jak łatwo można czegoś niezauważyć lub  przeoczyć. Po co Ci niepotrzebne problemy, kary finansowe spowodowane niewiedzą Twojej załogi. 

Nasze przepisy bhp są bardzo dobrze i jasno opracowane, proste do zrozumienia. Nie powinno być problemów z ich szybkim przyswojeniem. Tak więc, nie czekaj i zamów Instrukcję BHP

Bądź świadomy wiedzy i niewiedzy swoich ludzi. Dzięki temu możesz zyskać; więcej czasu, mniej stresu i co najważniejsze więcej pieniędzy. 

Przecież wiesz jak drogie są szkolenia dla pracowników, ile czasu to zajmuje. 

Zorganizowanie takich szkoleń to nie lada wyzwanie. Mało tego, nie zawsze pracownicy zapamiętują najważniejsze kwestie takich spotkań. 

Na przykład: zorganizowałeś już takie spotkanie, które trwało 4 godziny. Zapłaciłeś za to 5000 tyś. złotych, przeszkolonych zostało 10 pracowników. A na drugi dzień Pani ze zmywaka źle użyła młynka do mielenia resztek a instruktor powtarzał to pięć razy. Na szczęście nie zrobiła sobie krzywdy, ale koszt jaki to Ty poniesiesz najmniej będzie wynosił w granicach 3000 zł. Najtańszy przemysłowy młynek właśnie tyle kosztuje. Czyli sumując wydałeś 8000 zł i nadal nie masz pewności, że Twoja załoga wszystko dobrze wie. I nadal martwisz, się i boisz czy kolejny dzień, nie przyniesie nowych strat finansowych. 

Mając nasze instrukcje masz pewność, że każdy może w każdej chwili przypomnieć sobie jakie obowiązują zasady. Jest to bardzo ważne. 

Praca w gastronomii jest bardzo ciężka i stresująca, więc po co narażać się na dodatkowe nerwy i wydane pieniądze. 

Zadowolony, świadomy pracownik tak ciekawej i fascynującej branży, będzie jeszcze lepiej dla Ciebie pracował. A to w przyszłości będzie wiązało się z Twoim osobistym i zawodowym sukcesem. 

Po co stres przy kontrolach sanepidu, że masz źle oznaczone instrukcjami pomieszczenia?

Nasze instrukcje bhp dają Ci pewność przeszkolenia nie jednej osoby, a całą załogę i nowo przyjętych pracowników również. Nowi pracownicy bez doświadczenia, to również dodatkowe koszty szkoleń i największe ryzyko poniesionych przez Ciebie strat. Wystarczyłoby przedstawić takiej nowej osobie nasze instrukcje, aby się z nimi zapoznała i po prostu zrobić wewnętrzne szkolenie, które już nic nie będzie Cię kosztowało a da Ci pewność wiedzy jaką zdobędzie nowo przyjęta osoba. 

Nie trać już więcej, tak cennego czasu na szukaniu odpowiedzi „DLACZEGO MOI PRACOWNICY TAK MAŁO WIEDZĄ?" Co mógłbyś jeszcze zrobić? 

Proste - zamów nasze instrukcje BHP

Zapraszamy do zakupu bardzo dobrze opracowanej i wykonanej z najlepszych materiałów INSTRUKCJI Bezpieczeństwa I Higieny Pracy.

Zamów rozmowę ze sprzedawcą
×
Zamów rozmowę z ekspertem
Grzegorz Wrzeszcz
Inspektor ds. BHP

Oddzwaniamy pon - pt
w godzinach 8:00-16:00.
ZAMÓW ROZMOWĘ
Podaj imię i nazwisko!
Podaj numer telefonu!
Zaznacz zgodę na przetwarzanie danych!
Dziękujemy za wysłanie formularza.
Skontaktujemy się z Tobą w najszybszym mozliwym czasie!
Twoje imię i nazwisko
Twój numer telefonu

Nasz sklep internetowy korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z regulaminem oraz polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Rozumiem i akceptuję!
Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(