Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy - ALERGENY opracowanie indywidualne dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy

5/5
(1 głosów)
04-ALERGENY-04017
Usługa dostępna
2-4 dni robocze
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
Usługa online
161.79
(netto)
199.00
(brutto)
Stawka VAT: 23%
wybierz opcję produktu netto brutto
161.79 199.00
283.74 349.00
527.64 649.00
812.20 999.00
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Opracowanie alergenów dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy

Oferta na opracowanie alergenów dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy skierowana jest dla przediębiorów, którzy posiadają juz wprowadzony system HACCP i chcą go wzbogadzić o wykaz alergenów do potraw/dań/produktów które oferują w swojej firmie.

1. Czy twoja działalność to Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy? - TAK!
2. Czy posiadasz już księgę HACCP i/lub GHP-GMP dla Twojej firmy (wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy)? - TAK!
3. Czy potrzebujesz jedynie opracowania alergenów dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy? - TAK!

Jeżeli twoje odpowiedzi pokrywają się z powyższymi to zapraszamy do kontaktu.


Geneza - Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy

Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy to miejsce, w którym pracownicy mogą codziennie otrzymywać świeże, gotowe posiłki dostarczane przez wyspecjalizowane firmy cateringowe. Wydawalnia taka nie prowadzi samodzielnej produkcji dań, lecz skupia się na ich przechowywaniu, podgrzewaniu oraz serwowaniu w odpowiednich warunkach. W ofercie mogą znaleźć się zarówno tradycyjne obiady dwudaniowe, jak i lekkie przekąski, sałatki, kanapki czy napoje. Zakres produktów powinien być dostosowany do oczekiwań pracowników oraz wytycznych żywieniowych, z uwzględnieniem różnych diet, np. wegetariańskich lub bezglutenowych. Posiłki muszą być przechowywane w odpowiednich temperaturach, zgodnie z wymaganiami sanepidu, aby zapobiec rozwojowi bakterii i utracie świeżości. Wydawalnia powinna być wyposażona w lodówki, podgrzewacze oraz odpowiednie pojemniki do przechowywania żywności. Istotne jest także zapewnienie odpowiedniej ilości naczyń jednorazowych lub wielorazowego użytku, które spełniają normy higieniczne.

Transport posiłków do Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy odbywa się najczęściej w specjalnie przystosowanych samochodach, które zapewniają utrzymanie właściwej temperatury dań. Posiłki gorące muszą być przewożone w termosach lub pojemnikach izotermicznych, natomiast dania zimne w chłodniach samochodowych. Proces dostawy powinien być ściśle kontrolowany i udokumentowany, co jest wymagane przez sanepid. Ważne jest, by czas od przygotowania do wydania posiłku był możliwie krótki, co minimalizuje ryzyko rozwoju drobnoustrojów. Wydawalnia powinna prowadzić regularną kontrolę jakości dostarczanych posiłków, w tym sprawdzanie terminów przydatności i stanu opakowań. Pracownicy obsługujący wydawalnię muszą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. Wymogiem jest także prowadzenie ewidencji temperatur przechowywania oraz regularne mycie i dezynfekcja sprzętu i powierzchni roboczych. Wydawalnia powinna być wyposażona w instrukcje postępowania w sytuacjach awaryjnych, np. przerwy w dostawie prądu.

Sanepid nakłada na Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy szereg wymagań dotyczących higieny, organizacji pracy i bezpieczeństwa żywności. Pomieszczenie, w którym znajduje się wydawalnia, musi być łatwe do utrzymania w czystości, wentylowane i odpowiednio oświetlone. Powierzchnie mające kontakt z żywnością powinny być wykonane z materiałów łatwych do mycia i dezynfekcji. Ważne jest także wydzielenie strefy do odbioru posiłków i strefy do spożycia, aby uniknąć mieszania się czystych i brudnych naczyń. Pracownicy powinni być przeszkoleni z zakresu zasad higieny oraz procedur postępowania z żywnością. Wydawalnia musi posiadać procedury przyjęcia, przechowywania, podgrzewania i wydawania posiłków, zgodne z systemem HACCP. Regularnie powinna być prowadzona dokumentacja dotycząca kontroli sanitarnej oraz ewentualnych reklamacji. Tylko przestrzeganie tych wymogów zapewnia bezpieczeństwo i wysoką jakość oferowanych posiłków w środowisku pracy.


ALERGENY DLA wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy

Opracowany przez naszą firmę wykaz alergenów wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy jest w pełni akceptowalny przez takie organy nadzorujące jak:

- Inspekcja Handlowa
- Inspekcja Sanitarna

Alergeny - zwane inaczej alergią pokarmową - to substancje, które wywołują w organizmie klienta reakcje udzuleniowe (nadrważliwość) w kontakcie np. poprzez spożycie. Zgodnie z obowiązującymi przepisami (Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 paździenika 2001r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ...) sprzedawca, przedsiebiorca ma obowiązek powiadomić swoich klientów/konsumentów o obecniściu tych alergenów w daniach/produktach, które oferuje. Najprościej jest to wykonać zaznaczając w oferowanym menu obecność alergenu lub poprzez formę tabelaryczną, którą możemy dla Ciebie wykonać.

Materiały wideo o alergenach

Czym są alergeny? Czym są i gdzie możemy je znaleźć?

Zastanawiasz się, czym są alergeny i gdzie możesz się z nimi spotkać na co dzień? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, gdzie najczęściej występują alergeny i dlaczego warto zwracać na nie uwagę – zarówno w pracy, jak i w domu!


PODGLĄD - Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy - ALERGENY opracowanie indywidualne dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy

Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy - ALERGENY opracowanie indywidualne dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy - 1
Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy - ALERGENY opracowanie indywidualne dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy - 2
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydawalnia posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy - ALERGENY opracowanie indywidualne dla wydawalni posiłków (z cateringu) w zakładzie pracy.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(
audio