Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi

5/5
(1 głosów)
02-GHP-05013
Usługa dostępna
2-4 dni robocze
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
Usługa online
258.86
(netto)
318.40
(brutto)
Stawka VAT: 23%
wybierz opcję produktu netto brutto
258.86 318.40
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Lody gałkowe dokumentacja GHP/GMP

Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi Dobre praktyki GHP/GMP (z ang. Good Hygienic Practice oraz Good Manufacturing Practice) to nic innego jak Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna. Są to dwa mikrosystemy, których celem jest utrzymanie odpowiedniej kontroli nad higieną środowiska pracy i procesów technologicznych zachodzących w firmie zajmującej się żywnością. Jako właściciel lodziarni z lodami gałkowymi nie bez powodu znajdujesz się na tej stronie i szukasz informacji na temat księgi GHP/GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi.

Dokumentacja GHP/GMP zwana również Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Dobrymi Praktykami Produkcyjnymi jest zbiorem właściwych dla lodziarni z lodami gałkowymi instrukcji higieniczno-sanitarnych oraz niezbędnych formularzy pozwalających prawidłowo kontrolować wypełnienie założeń GHP/GMP. Księga dobrych praktyk prowadzona sumiennie jest podstawowym minimum dla lodziarni z lodami gałkowymi. Niniejsza dokumentacja pozwala na utrzymanie wystarczającego poziomu sanitarnego przy niewielkim nakładzie czasu i pieniędzy. Prawidłowo stosowane zalecenia księgi GHP/GMP są gwarancją spełnienia wymogów sanitarnych narzuconych przez Państwową Inspekcję Sanitarną.


Geneza - Lody gałkowe

Lody gałkowe to działalność gospodarcza polegająca na sprzedaży lodów w formie porcji, zwanych gałkami. W ramach tej działalności można oferować szeroki wybór smaków, zarówno klasycznych jak wanilia, czekolada czy truskawka, jak i bardziej oryginalnych, na przykład sorbety owocowe czy lody wegańskie. Klienci mogą wybierać lody w kubeczkach, rożkach lub specjalnych waflach. Dodatkowo w ofercie mogą znaleźć się różnorodne posypki, polewy, bita śmietana czy owoce dodawane do lodów. Lody gałkowe mogą być przygotowywane na miejscu, na bazie świeżych składników, lub pochodzić od sprawdzonych producentów. W przypadku produkcji własnej konieczne jest posiadanie odpowiedniego zaplecza technologicznego oraz przestrzeganie receptur. Działalność może być prowadzona sezonowo, w miejscach o dużym natężeniu ruchu, takich jak deptaki, plaże czy parki miejskie. Odpowiednie wyeksponowanie produktów i estetyka punktu sprzedaży zwiększają atrakcyjność oferty.

W przypadku Lody gałkowe bardzo ważny jest prawidłowy sposób przechowywania produktów, aby zachować ich świeżość i bezpieczeństwo zdrowotne. Lody muszą być przechowywane w specjalnych zamrażarkach, które utrzymują temperaturę nie wyższą niż -18°C. Urządzenia te powinny być regularnie czyszczone i kontrolowane pod kątem sprawności technicznej. W punkcie sprzedaży powinny znajdować się środki do dezynfekcji rąk oraz czyste przybory do nakładania lodów, takie jak gałkownice. Pracownicy zobowiązani są do przestrzegania zasad higieny osobistej, noszenia odpowiedniej odzieży ochronnej i regularnego mycia rąk. Każdy kontakt z lodami oraz dodatkami odbywa się przy użyciu czystych narzędzi, a produkty muszą być zabezpieczone przed zanieczyszczeniem. W przypadku sprzedaży lodów na wynos, konieczne jest stosowanie odpowiednich opakowań, które zapewnią świeżość produktu. Sanepid może kontrolować zarówno warunki przechowywania, jak i stan higieny w punkcie sprzedaży.

Jeśli Lody gałkowe obejmują własną produkcję, należy spełnić dodatkowe wymagania dotyczące zaplecza technologicznego i rejestracji działalności w Sanepidzie. Produkcja lodów wymaga stosowania wysokiej jakości surowców, przestrzegania receptur oraz prowadzenia dokumentacji dotyczącej pochodzenia składników. Pomieszczenia produkcyjne muszą być łatwe do utrzymania w czystości, wyposażone w bieżącą wodę, wentylację oraz odpowiednie urządzenia chłodnicze. W przypadku transportu lodów do punktów sprzedaży konieczne jest używanie samochodów chłodniczych, które gwarantują zachowanie wymaganej temperatury. Pracownicy zajmujący się produkcją i transportem muszą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. Ponadto, wszystkie etapy produkcji i dystrybucji podlegają nadzorowi sanitarnemu, a właściciel powinien przygotować procedury postępowania w razie zagrożenia zdrowia. Sanepid wymaga także prowadzenia ewidencji czyszczenia sprzętu i urządzeń oraz monitorowania temperatury przechowywania. Przestrzeganie tych wytycznych jest niezbędne dla legalnego i bezpiecznego prowadzenia działalności.


Dokumentacja GHP-GMP lodziarni z lodami gałkowymi

Dlaczego warto kupić naszę dokumentację GHP-GMP:
  • nasza dokumentacja GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi NIE JEST WZOREM
  • oferowana dokumentacja GHP-GMP JEST PRZYSTOSOWANA specjalnie dla Twojej firmy (lodziarni z lodami gałkowymi)
  • wystarczą Ci 3 minuty na złożenie zamówienia
  • potrzebujesz do 5 minut dziennie na prowadzenie zapisów
  • prowadząc naszą dokumentację GHP-GMP unikniesz mandatu z sanepidu
  • posiadając księgę GHP-GMP będziesz mógł spokojnie zająć się rozwijaniem lodziarni z lodami gałkowymi
  • dostaniesz niezbędne informacje, które pomogą Ci opanować prowadzenie codziennych zapisów
  • masz 30 dni kalendarzowych na zgłoszenie potrzebnych zmian w dokumentacji


Certyfikat GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi

Certyfikat GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi
Kupując naszą dokumentację GHP-GMP otrzymasz w zestawie Certyfikat GHP-GMP, który jest potwierdzeniem wdrożenia zasad systemu GHP-GMP do Twojego lodziarni z lodami gałkowymi, a przy okazji przyozdobi wnętrze Twojego biura.

Jako wykonawca dokumentacji GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi mamy pełną świadomość tego, jak ważne jest dla Ciebie otrzymanie certyfikatu GHP-GMP dlatego jest to nieodłączna cześć każdej księgi GHP-GMP jaką wysyłamy do klienta.


Lody gałkowe kompletna dokumentacja GHP-GMP

Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi Dokonując zakupu naszej księgi dobrych praktyk otrzymujesz 4 w 1:
  • Instrukcje oraz procedury GHP i GMP
  • Certyfikat GHP-GMP dla Twojego lodziarni z lodami gałkowymi potwierdzający wdrożenie zasad Dobrych Praktyk Higienicznych i Produkcyjnych
  • Zestaw formularzy GHP i GMP
  • Instrukcje oraz procedury GHP i GMP

Okres ochronny jest dla Ciebie gwarancją, że po otrzymaniu plików w razie jakichkolwiek wątpliwości, potrzeby nałożenia zmian na dokumentacje lub innego nagłego zdarzenia wykonamy wszystkie niezbędne poprawki w dokumentacji zupełnie ZA DARMO. Przygotowana przez nas dokumentacja GHP/GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi zostanie tak dostosowana, aby konieczność codziennych zapisów została zminimalizowana, a jej bieżące prowadzenie nie sprawiało trudności.

3 minuty - o czas potrzebny na złożenie zamówienia w naszym sklepie
5 minut dziennie - tyle czasu potrzebujesz na prowadzenie zapisów w naszej księdze GHP-GMP.
0.00 zł - to łączna kwota mandatów zapłaconych przez naszych klientów, którzy prowadzą księgę GHP-GMP


Księga dobrych praktyk GHP/GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi

Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi Stojąc przed zadaniem wprowadzenia zasad GHP/GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi możesz stracić ogromne ilości czasu na szukanie informacji oraz "wymyślanie koła od nowa". Przestrzegamy przed firmami, które sprzedają WZORCE itp., do których nikt nie zaglądał przez wiele lat, zawierają ogrom błędów, niepoprawnych informacji i są przygotowane w sposób chaotyczny. Często takie wzorce są odrzucane przez organy kontrolujące, co niesie ze sobą poważne konsekwencje.

Z pewnością nie możesz sobie pozwolić na taką sytuację, dlatego najszybszym i najtańszym rozwiązaniem będzie nabycie naszej księgo dobrych praktyk GHP/GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi.

Oferowana przez nas dokumentacja zostanie przygotowana przez doświadczonego Specjalistę ds. Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia, który uwzględni wszystkie Twoje wskazówki i informacje oraz dostosuje księgę do Twoich potrzeb.

1. Czy twoja działalność to Lody gałkowe? - TAK!
2. Czy wiesz co to GHP-GMP? - NIE!
3. Czy posiadasz już księgę dobrych praktyk GHP-GMP dla Twojej firmy (lodziarni z lodami gałkowymi)? - NIE!
4. Czy dotychczasową dokumentację GHP-GMP sanepid uznał za niewłaściwą lub źle prowadzoną? - TAK!
5. Czy masz wiedzę jak prowadzić księgę GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi? - NIE!
6. Czy posiadasz już certyfikat GHP-GMP dla swojego lodziarni z lodami gałkowymi? - NIE!


UWAGA! W ramach oferty którą właśnie przeglądasz otrzymasz od nas pakiet zawierający:
  • indywidualnie opracowaną dokumentację GHP-GMP wraz ze wszystkimi niezbędnymi kartami kontrolnymi
  • przygotowaną dokumentację wyslemy do Ciebie drogą elektroniczną w postaci pliku PDF.


Pakiet księga dobrych praktyk dla lodziarni z lodami gałkowymi zawiera

  1. Księgę GHP/GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi składającą się z kilkudziesięciu stron
  2. Certyfikat GHP/GMP
  3. Uwzględnienie Twoich indywidualnych wskazań dotyczących prowadzenia lodziarni z lodami gałkowymi
  4. Zestaw instrukcji i procedur GHP/GMP
  5. Zestaw formularzy do wskazanych GHP/GMP
  6. Pakiet informacji jak właściwie prowadzić księgę GHP/GMP na codzień.

Księga GHP-GMP lodziarni z lodami gałkowymi

UWAGA! Przed podjęciem decyzji o zakupie JAKIEJKOLWIEK dokumentacji GHP/GMP powinieneś wiedzieć, że kupowanie WZORCA często kończy się mandatami karnymi z SANEPIDU! W trosce o Twój komfort i zapewnienie najwyższej jakości oferowanych dokumentacji naszą księgę GHP/GMP lodziarni z lodami gałkowymi specjalnie dla Ciebie przygotuje doświadczony pracownik, który przez wiele lat pracował w SANEPIDZIE i nadzorował firmy o podobnej charakterystyce do lodziarni z lodami gałkowymi. Dzięki doświadczeniu, które posiada nasz Specjalista możesz mieć pewność, że księga GHP/GMP będzie przygotowana w pełni profesjonalnie.

Materiały wideo o HACCP

Co to jest GHP-GMP?

Zastanawiasz się, czym są GHP i GMP oraz dlaczego są tak ważne w branży spożywczej? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, czym różnią się Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP), jakie zasady obejmują i jak wpływają na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!

Słownik pojęć HACCP i GHP-GMP

Gubisz się w skrótach i specjalistycznych pojęciach związanych z systemem HACCP, GHP czy GMP? Obejrzyj nasz film, aby w prosty sposób poznać najważniejsze terminy i dowiedzieć się, co oznaczają w praktyce! Dzięki temu łatwiej odnajdziesz się w tematyce bezpieczeństwa żywności i higieny w miejscu pracy.

Czym jest rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP

Zastanawiasz się, co oznacza rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, jak dzięki odpowiedniemu planowaniu kolejności i czasu wykonywania poszczególnych czynności możesz zwiększyć bezpieczeństwo żywności oraz spełnić wymagania higieniczne w swojej firmie!

Po co kontrolujemy temperaturę w lodówkach?

Zastanawiasz się, dlaczego tak ważne jest regularne monitorowanie temperatury w lodówkach? Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak prawidłowa kontrola temperatury pomaga zachować świeżość produktów, zapobiega rozwojowi bakterii oraz wpływa na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!


PODGLĄD - Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi

Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 1
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 2
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 3
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 4
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 5
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 6
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 7
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 8
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 9
Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi - GHP/GMP 10
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Lody gałkowe - Księga GHP-GMP dla lodziarni z lodami gałkowymi.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.

Parametry techniczne

Tytuł publikacji Dokumentacja dobrych praktyk higienicznych, Dokumentacja dobrych praktyk produkcyjnych, GHP, GMP
Producent, autor allebhp.pl
Przeznaczenie Lody gałkowe
Czas realizacji 2-4 dni robocze
Obszar działania Cała polska, usługa wykonywana online
Wysyłka Pliki z dokumentacją otrzymasz na adres e-mail wskazany w zamówieniu
Format pliku Plik PDF - umożliwia otwarcie pliku bez specjalistycznego oprogramowania
Zawartość
  • Księga GHP/GMP
  • Certyfikat GHP-GMP
  • Karty kontrolne
Zgodność Opracowana zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. systemu GHP-GMP (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 1541); oraz Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004)). Dokumentacja w pełni akceptowana przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(
audio