Lody gałkowe - ALERGENY opracowanie indywidualne dla lodziarni z lodami gałkowymi
Opracowanie alergenów dla lodziarni z lodami gałkowymi
Oferta na opracowanie alergenów dla lodziarni z lodami gałkowymi skierowana jest dla przediębiorów, którzy posiadają juz wprowadzony system HACCP i chcą go wzbogadzić o wykaz alergenów do potraw/dań/produktów które oferują w swojej firmie.1. Czy twoja działalność to Lody gałkowe? - TAK!
2. Czy posiadasz już księgę HACCP i/lub GHP-GMP dla Twojej firmy (lodziarni z lodami gałkowymi)? - TAK!
3. Czy potrzebujesz jedynie opracowania alergenów dla lodziarni z lodami gałkowymi? - TAK!
Jeżeli twoje odpowiedzi pokrywają się z powyższymi to zapraszamy do kontaktu.
PODGLĄD - Lody gałkowe - ALERGENY opracowanie indywidualne dla lodziarni z lodami gałkowymi
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Lody gałkowe - ALERGENY opracowanie indywidualne dla lodziarni z lodami gałkowymi.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
ALERGENY DLA lodziarni z lodami gałkowymi
Opracowany przez naszą firmę wykaz alergenów lodziarni z lodami gałkowymi jest w pełni akceptowalny przez takie organy nadzorujące jak:- Inspekcja Handlowa
- Inspekcja Sanitarna
Alergeny - zwane inaczej alergią pokarmową - to substancje, które wywołują w organizmie klienta reakcje udzuleniowe (nadrważliwość) w kontakcie np. poprzez spożycie. Zgodnie z obowiązującymi przepisami (Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 paździenika 2001r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ...) sprzedawca, przedsiebiorca ma obowiązek powiadomić swoich klientów/konsumentów o obecniściu tych alergenów w daniach/produktach, które oferuje. Najprościej jest to wykonać zaznaczając w oferowanym menu obecność alergenu lub poprzez formę tabelaryczną, którą możemy dla Ciebie wykonać.