Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem

5/5
(1 głosów)
02-GHP-07006
Usługa dostępna
2-4 dni robocze
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
Usługa online
438.54
(netto)
539.40
(brutto)
Stawka VAT: 23%
wybierz opcję produktu netto brutto
438.54 539.40
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Ciastkarnia z własnym sklepem dokumentacja GHP/GMP

Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem Dobre praktyki GHP/GMP (z ang. Good Hygienic Practice oraz Good Manufacturing Practice) to nic innego jak Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna. Są to dwa mikrosystemy, których celem jest utrzymanie odpowiedniej kontroli nad higieną środowiska pracy i procesów technologicznych zachodzących w firmie zajmującej się żywnością. Jako właściciel cukierni z własnym sklepem nie bez powodu znajdujesz się na tej stronie i szukasz informacji na temat księgi GHP/GMP dla cukierni z własnym sklepem.

Dokumentacja GHP/GMP zwana również Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Dobrymi Praktykami Produkcyjnymi jest zbiorem właściwych dla cukierni z własnym sklepem instrukcji higieniczno-sanitarnych oraz niezbędnych formularzy pozwalających prawidłowo kontrolować wypełnienie założeń GHP/GMP. Księga dobrych praktyk prowadzona sumiennie jest podstawowym minimum dla cukierni z własnym sklepem. Niniejsza dokumentacja pozwala na utrzymanie wystarczającego poziomu sanitarnego przy niewielkim nakładzie czasu i pieniędzy. Prawidłowo stosowane zalecenia księgi GHP/GMP są gwarancją spełnienia wymogów sanitarnych narzuconych przez Państwową Inspekcję Sanitarną.


Geneza - Ciastkarnia z własnym sklepem

Ciastkarnia z własnym sklepem to rodzaj działalności gospodarczej, która łączy produkcję wyrobów cukierniczych z ich bezpośrednią sprzedażą klientom. W takim miejscu można znaleźć szeroki asortyment produktów: ciasta, torty, ciasteczka, babeczki, pieczywo cukiernicze oraz desery na zimno. Często w ofercie pojawiają się także produkty sezonowe oraz wyroby na zamówienie, na przykład torty okolicznościowe. Wyroby te muszą być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami sanitarnymi, a ich składniki przechowywane w odpowiednich warunkach. Wszystkie produkty powinny być zabezpieczone przed zanieczyszczeniem oraz przechowywane w chłodniach lub pod odpowiednimi pojemnikami. Sprzedaż odbywa się bezpośrednio w sklepie, gdzie klient może wybrać produkty na wynos lub do spożycia na miejscu. Działalność taka wymaga rejestracji w sanepidzie oraz spełnienia szczegółowych wymagań higienicznych dotyczących zarówno produkcji, jak i sprzedaży.

Proces produkcji w Ciastkarnia z własnym sklepem zaczyna się od zakupienia świeżych, certyfikowanych surowców, takich jak mąka, cukier, jajka, śmietana czy owoce. Produkcja powinna odbywać się w wydzielonej, czystej części lokalu, wyposażonej w niezbędny sprzęt do wypieku oraz urządzenia chłodnicze. Pracownicy muszą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne oraz stosować środki ochrony osobistej, takie jak fartuchy i rękawiczki. Gotowe wyroby należy przechowywać w chłodniach lub w specjalnych gablotach utrzymujących odpowiednią temperaturę, aby zachować ich świeżość i jakość. W przypadku wyrobów wymagających przechowywania w niskiej temperaturze, jak kremowe torty i desery, należy ściśle kontrolować temperaturę chłodni. Produkty nie mogą być przechowywane razem ze środkami czystości czy innymi substancjami mogącymi je zanieczyścić. Każdy wyrób musi być odpowiednio oznakowany, z podaniem daty produkcji i terminu przydatności do spożycia. Sanepid wymaga także prowadzenia dokumentacji dotyczącej produkcji i sprzedaży, w tym ewidencji surowców i wyrobów gotowych.

W przypadku Ciastkarnia z własnym sklepem, transport wyrobów może występować, jeśli firma dostarcza torty lub ciasta na zamówienie, np. do klientów indywidualnych, firm czy na imprezy okolicznościowe. Wyroby cukiernicze transportuje się w specjalnych pojemnikach izolowanych termicznie, które zapobiegają zmianom temperatury i uszkodzeniu produktów podczas przewozu. Wymagania sanepidu dotyczą także czystości pojazdów oraz ich przystosowania do przewozu żywności. Sam sklep powinien być wyposażony w wydzielone miejsce do sprzedaży, a także zapewniać odpowiednie warunki higieniczne dla klientów i pracowników. Regularnie należy myć i dezynfekować powierzchnie robocze, urządzenia oraz narzędzia wykorzystywane w produkcji i sprzedaży. Odpowiednia wentylacja i oświetlenie to elementy, na które sanepid zwraca szczególną uwagę. Działalność musi również przestrzegać zasad segregacji i usuwania odpadów, aby nie dopuścić do skażenia produktów. Wszelkie procedury i wytyczne muszą być stale monitorowane i dokumentowane, aby zapewnić najwyższy poziom bezpieczeństwa żywności.


Dokumentacja GHP-GMP cukierni z własnym sklepem

Dlaczego warto kupić naszę dokumentację GHP-GMP:
  • nasza dokumentacja GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem NIE JEST WZOREM
  • oferowana dokumentacja GHP-GMP JEST PRZYSTOSOWANA specjalnie dla Twojej firmy (cukierni z własnym sklepem)
  • wystarczą Ci 3 minuty na złożenie zamówienia
  • potrzebujesz do 5 minut dziennie na prowadzenie zapisów
  • prowadząc naszą dokumentację GHP-GMP unikniesz mandatu z sanepidu
  • posiadając księgę GHP-GMP będziesz mógł spokojnie zająć się rozwijaniem cukierni z własnym sklepem
  • dostaniesz niezbędne informacje, które pomogą Ci opanować prowadzenie codziennych zapisów
  • masz 30 dni kalendarzowych na zgłoszenie potrzebnych zmian w dokumentacji


Certyfikat GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem

Certyfikat GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem
Kupując naszą dokumentację GHP-GMP otrzymasz w zestawie Certyfikat GHP-GMP, który jest potwierdzeniem wdrożenia zasad systemu GHP-GMP do Twojego cukierni z własnym sklepem, a przy okazji przyozdobi wnętrze Twojego biura.

Jako wykonawca dokumentacji GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem mamy pełną świadomość tego, jak ważne jest dla Ciebie otrzymanie certyfikatu GHP-GMP dlatego jest to nieodłączna cześć każdej księgi GHP-GMP jaką wysyłamy do klienta.


Ciastkarnia z własnym sklepem kompletna dokumentacja GHP-GMP

Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem Dokonując zakupu naszej księgi dobrych praktyk otrzymujesz 4 w 1:
  • Instrukcje oraz procedury GHP i GMP
  • Certyfikat GHP-GMP dla Twojego cukierni z własnym sklepem potwierdzający wdrożenie zasad Dobrych Praktyk Higienicznych i Produkcyjnych
  • Zestaw formularzy GHP i GMP
  • Instrukcje oraz procedury GHP i GMP

Okres ochronny jest dla Ciebie gwarancją, że po otrzymaniu plików w razie jakichkolwiek wątpliwości, potrzeby nałożenia zmian na dokumentacje lub innego nagłego zdarzenia wykonamy wszystkie niezbędne poprawki w dokumentacji zupełnie ZA DARMO. Przygotowana przez nas dokumentacja GHP/GMP dla cukierni z własnym sklepem zostanie tak dostosowana, aby konieczność codziennych zapisów została zminimalizowana, a jej bieżące prowadzenie nie sprawiało trudności.

3 minuty - o czas potrzebny na złożenie zamówienia w naszym sklepie
5 minut dziennie - tyle czasu potrzebujesz na prowadzenie zapisów w naszej księdze GHP-GMP.
0.00 zł - to łączna kwota mandatów zapłaconych przez naszych klientów, którzy prowadzą księgę GHP-GMP


Księga dobrych praktyk GHP/GMP dla cukierni z własnym sklepem

Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem Stojąc przed zadaniem wprowadzenia zasad GHP/GMP dla cukierni z własnym sklepem możesz stracić ogromne ilości czasu na szukanie informacji oraz "wymyślanie koła od nowa". Przestrzegamy przed firmami, które sprzedają WZORCE itp., do których nikt nie zaglądał przez wiele lat, zawierają ogrom błędów, niepoprawnych informacji i są przygotowane w sposób chaotyczny. Często takie wzorce są odrzucane przez organy kontrolujące, co niesie ze sobą poważne konsekwencje.

Z pewnością nie możesz sobie pozwolić na taką sytuację, dlatego najszybszym i najtańszym rozwiązaniem będzie nabycie naszej księgo dobrych praktyk GHP/GMP dla cukierni z własnym sklepem.

Oferowana przez nas dokumentacja zostanie przygotowana przez doświadczonego Specjalistę ds. Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia, który uwzględni wszystkie Twoje wskazówki i informacje oraz dostosuje księgę do Twoich potrzeb.

1. Czy twoja działalność to Ciastkarnia z własnym sklepem? - TAK!
2. Czy wiesz co to GHP-GMP? - NIE!
3. Czy posiadasz już księgę dobrych praktyk GHP-GMP dla Twojej firmy (cukierni z własnym sklepem)? - NIE!
4. Czy dotychczasową dokumentację GHP-GMP sanepid uznał za niewłaściwą lub źle prowadzoną? - TAK!
5. Czy masz wiedzę jak prowadzić księgę GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem? - NIE!
6. Czy posiadasz już certyfikat GHP-GMP dla swojego cukierni z własnym sklepem? - NIE!


UWAGA! W ramach oferty którą właśnie przeglądasz otrzymasz od nas pakiet zawierający:
  • indywidualnie opracowaną dokumentację GHP-GMP wraz ze wszystkimi niezbędnymi kartami kontrolnymi
  • przygotowaną dokumentację wyslemy do Ciebie drogą elektroniczną w postaci pliku PDF.


Pakiet księga dobrych praktyk dla cukierni z własnym sklepem zawiera

  1. Księgę GHP/GMP dla cukierni z własnym sklepem składającą się z kilkudziesięciu stron
  2. Certyfikat GHP/GMP
  3. Uwzględnienie Twoich indywidualnych wskazań dotyczących prowadzenia cukierni z własnym sklepem
  4. Zestaw instrukcji i procedur GHP/GMP
  5. Zestaw formularzy do wskazanych GHP/GMP
  6. Pakiet informacji jak właściwie prowadzić księgę GHP/GMP na codzień.

Księga GHP-GMP cukierni z własnym sklepem

UWAGA! Przed podjęciem decyzji o zakupie JAKIEJKOLWIEK dokumentacji GHP/GMP powinieneś wiedzieć, że kupowanie WZORCA często kończy się mandatami karnymi z SANEPIDU! W trosce o Twój komfort i zapewnienie najwyższej jakości oferowanych dokumentacji naszą księgę GHP/GMP cukierni z własnym sklepem specjalnie dla Ciebie przygotuje doświadczony pracownik, który przez wiele lat pracował w SANEPIDZIE i nadzorował firmy o podobnej charakterystyce do cukierni z własnym sklepem. Dzięki doświadczeniu, które posiada nasz Specjalista możesz mieć pewność, że księga GHP/GMP będzie przygotowana w pełni profesjonalnie.

Materiały wideo o HACCP

Co to jest GHP-GMP?

Zastanawiasz się, czym są GHP i GMP oraz dlaczego są tak ważne w branży spożywczej? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, czym różnią się Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP), jakie zasady obejmują i jak wpływają na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!

Słownik pojęć HACCP i GHP-GMP

Gubisz się w skrótach i specjalistycznych pojęciach związanych z systemem HACCP, GHP czy GMP? Obejrzyj nasz film, aby w prosty sposób poznać najważniejsze terminy i dowiedzieć się, co oznaczają w praktyce! Dzięki temu łatwiej odnajdziesz się w tematyce bezpieczeństwa żywności i higieny w miejscu pracy.

Czym jest rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP

Zastanawiasz się, co oznacza rozdział czasowy w systemie HACCP i GHP-GMP? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, jak dzięki odpowiedniemu planowaniu kolejności i czasu wykonywania poszczególnych czynności możesz zwiększyć bezpieczeństwo żywności oraz spełnić wymagania higieniczne w swojej firmie!

Po co kontrolujemy temperaturę w lodówkach?

Zastanawiasz się, dlaczego tak ważne jest regularne monitorowanie temperatury w lodówkach? Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak prawidłowa kontrola temperatury pomaga zachować świeżość produktów, zapobiega rozwojowi bakterii oraz wpływa na bezpieczeństwo żywności w Twojej firmie!


PODGLĄD - Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem

Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 1
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 2
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 3
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 4
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 5
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 6
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 7
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 8
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 9
Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem - GHP/GMP 10
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Ciastkarnia z własnym sklepem - Księga GHP-GMP dla cukierni z własnym sklepem.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.

Parametry techniczne

Tytuł publikacji Dokumentacja dobrych praktyk higienicznych, Dokumentacja dobrych praktyk produkcyjnych, GHP, GMP
Producent, autor allebhp.pl
Przeznaczenie Ciastkarnia z własnym sklepem
Czas realizacji 2-4 dni robocze
Obszar działania Cała polska, usługa wykonywana online
Wysyłka Pliki z dokumentacją otrzymasz na adres e-mail wskazany w zamówieniu
Format pliku Plik PDF - umożliwia otwarcie pliku bez specjalistycznego oprogramowania
Zawartość
  • Księga GHP/GMP
  • Certyfikat GHP-GMP
  • Karty kontrolne
Zgodność Opracowana zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. systemu GHP-GMP (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 1541); oraz Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004)). Dokumentacja w pełni akceptowana przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(
audio