Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Kuchnia grecka - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni greckiej

5/5
(1 głosów)
04-ALERGENY-02057
Usługa dostępna
2-4 dni robocze
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
Usługa online
161.79
(netto)
199.00
(brutto)
Stawka VAT: 23%
wybierz opcję produktu netto brutto
161.79 199.00
283.74 349.00
527.64 649.00
812.20 999.00
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Opracowanie alergenów dla kuchni greckiej

Oferta na opracowanie alergenów dla kuchni greckiej skierowana jest dla przediębiorów, którzy posiadają juz wprowadzony system HACCP i chcą go wzbogadzić o wykaz alergenów do potraw/dań/produktów które oferują w swojej firmie.

1. Czy twoja działalność to Kuchnia grecka? - TAK!
2. Czy posiadasz już księgę HACCP i/lub GHP-GMP dla Twojej firmy (kuchni greckiej)? - TAK!
3. Czy potrzebujesz jedynie opracowania alergenów dla kuchni greckiej? - TAK!

Jeżeli twoje odpowiedzi pokrywają się z powyższymi to zapraszamy do kontaktu.


Geneza - Kuchnia grecka

Kuchnia grecka to działalność gospodarcza działająca w sektorze spożywczym, specjalizująca się w oferowaniu tradycyjnych dań i produktów pochodzących z Grecji. W asortymencie mogą znaleźć się takie produkty jak sery feta, oliwki kalamata, oliwa z oliwek, tzatziki, pita oraz różnorodne przekąski i wypieki. Działalność może obejmować zarówno sprzedaż gotowych potraw, jak i półproduktów do dalszego przygotowania w domu. Wśród oferowanych dań mogą znaleźć się klasyczne souvlaki, moussaka, dolmades czy baklava. Produkty mogą być dostępne zarówno na miejscu, jak i na wynos, a także w formie cateringu na różne wydarzenia. Możliwa jest również sprzedaż detaliczna produktów regionalnych, takich jak przyprawy czy słodycze. Kluczowe jest dbanie o autentyczność i wysoką jakość oferowanych potraw, co przyciąga klientów poszukujących oryginalnych smaków kuchni śródziemnomorskiej.

W zakresie przechowywania produktów Kuchnia grecka musi spełniać określone wymogi sanitarne. Produkty świeże, takie jak mięso czy nabiał, powinny być przechowywane w odpowiednich warunkach chłodniczych, zgodnie z wytycznymi sanepidu, aby zapobiec rozwojowi bakterii i utracie świeżości. Sucha żywność, jak makarony, przyprawy i oliwki, powinna być składowana w suchych, czystych i dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Gotowe potrawy należy przechowywać w szczelnych pojemnikach, chroniąc je przed zanieczyszczeniem krzyżowym. Pomieszczenia kuchenne muszą być regularnie sprzątane i dezynfekowane. Pracownicy zobowiązani są do zachowania higieny osobistej i stosowania odzieży ochronnej. Wszelkie produkty muszą być odpowiednio oznakowane i posiadać aktualną datę przydatności do spożycia.

Produkcja i podawanie dań w ramach Kuchnia grecka również podlegają ścisłym regulacjom sanitarnym. Przygotowywanie potraw powinno odbywać się w wyznaczonych, czystych strefach, z zachowaniem zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP) i produkcyjnej (GMP). W przypadku transportu gotowych potraw lub produktów do klientów, konieczne jest użycie specjalnych pojemników termoizolacyjnych lub chłodniczych, by zachować właściwą temperaturę. Dania serwowane na miejscu powinny być podawane w odpowiednich warunkach temperaturowych, a obsługa zobowiązana jest do częstego mycia rąk i stosowania rękawiczek. Wszystkie urządzenia kuchenne powinny być regularnie czyszczone i serwisowane. Przestrzeganie wytycznych sanepidu pozwala na zachowanie wysokiej jakości i bezpieczeństwa żywności. Ponadto, konieczne jest prowadzenie dokumentacji dotyczącej dostaw, magazynowania i wydawania produktów spożywczych.


ALERGENY DLA kuchni greckiej

Opracowany przez naszą firmę wykaz alergenów kuchni greckiej jest w pełni akceptowalny przez takie organy nadzorujące jak:

- Inspekcja Handlowa
- Inspekcja Sanitarna

Alergeny - zwane inaczej alergią pokarmową - to substancje, które wywołują w organizmie klienta reakcje udzuleniowe (nadrważliwość) w kontakcie np. poprzez spożycie. Zgodnie z obowiązującymi przepisami (Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 paździenika 2001r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ...) sprzedawca, przedsiebiorca ma obowiązek powiadomić swoich klientów/konsumentów o obecniściu tych alergenów w daniach/produktach, które oferuje. Najprościej jest to wykonać zaznaczając w oferowanym menu obecność alergenu lub poprzez formę tabelaryczną, którą możemy dla Ciebie wykonać.

Materiały wideo o alergenach

Czym są alergeny? Czym są i gdzie możemy je znaleźć?

Zastanawiasz się, czym są alergeny i gdzie możesz się z nimi spotkać na co dzień? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, gdzie najczęściej występują alergeny i dlaczego warto zwracać na nie uwagę – zarówno w pracy, jak i w domu!


PODGLĄD - Kuchnia grecka - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni greckiej

Kuchnia grecka - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni greckiej - 1
Kuchnia grecka - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni greckiej - 2
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Kuchnia grecka - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni greckiej.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(
audio