Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Kuchnia czeska - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni czeskiej

5/5
(1 głosów)
04-ALERGENY-02068
Usługa dostępna
2-4 dni robocze
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
Usługa online
161.79
(netto)
199.00
(brutto)
Stawka VAT: 23%
wybierz opcję produktu netto brutto
161.79 199.00
283.74 349.00
527.64 649.00
812.20 999.00
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Opracowanie alergenów dla kuchni czeskiej

Oferta na opracowanie alergenów dla kuchni czeskiej skierowana jest dla przediębiorów, którzy posiadają juz wprowadzony system HACCP i chcą go wzbogadzić o wykaz alergenów do potraw/dań/produktów które oferują w swojej firmie.

1. Czy twoja działalność to Kuchnia czeska? - TAK!
2. Czy posiadasz już księgę HACCP i/lub GHP-GMP dla Twojej firmy (kuchni czeskiej)? - TAK!
3. Czy potrzebujesz jedynie opracowania alergenów dla kuchni czeskiej? - TAK!

Jeżeli twoje odpowiedzi pokrywają się z powyższymi to zapraszamy do kontaktu.


Geneza - Kuchnia czeska

Kuchnia czeska to działalność gospodarcza w sektorze spożywczym, która skupia się na przygotowywaniu i oferowaniu potraw charakterystycznych dla kuchni czeskiej. Wśród produktów mogą znaleźć się tradycyjne dania takie jak knedliki, svíčková, gulasz wołowy czy smażony ser. Oprócz głównych dań w ofercie mogą być także zupy, desery, a także napoje takie jak piwo czeskie. Produkty mogą być przygotowywane na miejscu, a następnie serwowane klientom w lokalu lub oferowane w formie cateringu. W przypadku sprzedaży detalicznej możliwe jest także pakowanie i wydawanie potraw na wynos. Ważnym elementem działalności jest zapewnienie wysokiej jakości składników, najlepiej od sprawdzonych dostawców. Kuchnia czeska może także prowadzić własną produkcję niektórych półproduktów, np. wypiek własnych knedlików czy przygotowanie tradycyjnych marynat do mięs.

W zakresie przechowywania produktów Kuchnia czeska musi przestrzegać rygorystycznych zasad sanitarnych określonych przez sanepid. Produkty łatwo psujące się powinny być przechowywane w odpowiednich warunkach chłodniczych, a żywność surowa oddzielona od gotowej do spożycia. Wszystkie półprodukty oraz gotowe dania muszą być przechowywane w pojemnikach z atestem do kontaktu z żywnością. Potrawy gorące należy utrzymywać w odpowiedniej temperaturze, aby zapobiec rozwojowi bakterii. W przypadku przygotowywania i podawania potraw na miejscu, ważne jest zachowanie czystości stanowisk pracy oraz stosowanie się do zasad higieny osobistej przez pracowników. Kuchnia czeska powinna prowadzić dokumentację HACCP oraz kontrolować daty przydatności do spożycia. Nie wolno zapominać o regularnych kontrolach stanu technicznego urządzeń chłodniczych i grzewczych.

Transport potraw i półproduktów w ramach Kuchnia czeska wymaga stosowania odpowiednich środków transportu, które zapewnią utrzymanie właściwych warunków temperaturowych. Samochody dostawcze muszą być przystosowane do przewozu żywności i spełniać wymogi sanitarne. Przy transporcie dań gotowych należy zadbać o ich zabezpieczenie przed zanieczyszczeniami oraz zachowanie odpowiedniej temperatury. Produkcja potraw powinna odbywać się w pomieszczeniach spełniających normy sanitarne, z zapewnionym dostępem do bieżącej wody oraz oddzielnymi strefami do obróbki termicznej i surowej. Kuchnia czeska powinna dbać o prawidłowe oznakowanie produktów oraz informowanie klientów o alergenach. Pracownicy muszą posiadać aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych. Ważna jest także edukacja personelu w zakresie zasad bezpiecznego przygotowywania i podawania potraw, zgodnie z wytycznymi sanepidu.


ALERGENY DLA kuchni czeskiej

Opracowany przez naszą firmę wykaz alergenów kuchni czeskiej jest w pełni akceptowalny przez takie organy nadzorujące jak:

- Inspekcja Handlowa
- Inspekcja Sanitarna

Alergeny - zwane inaczej alergią pokarmową - to substancje, które wywołują w organizmie klienta reakcje udzuleniowe (nadrważliwość) w kontakcie np. poprzez spożycie. Zgodnie z obowiązującymi przepisami (Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 paździenika 2001r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ...) sprzedawca, przedsiebiorca ma obowiązek powiadomić swoich klientów/konsumentów o obecniściu tych alergenów w daniach/produktach, które oferuje. Najprościej jest to wykonać zaznaczając w oferowanym menu obecność alergenu lub poprzez formę tabelaryczną, którą możemy dla Ciebie wykonać.

Materiały wideo o alergenach

Czym są alergeny? Czym są i gdzie możemy je znaleźć?

Zastanawiasz się, czym są alergeny i gdzie możesz się z nimi spotkać na co dzień? Obejrzyj nasz film, aby dowiedzieć się, gdzie najczęściej występują alergeny i dlaczego warto zwracać na nie uwagę – zarówno w pracy, jak i w domu!


PODGLĄD - Kuchnia czeska - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni czeskiej

Kuchnia czeska - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni czeskiej - 1
Kuchnia czeska - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni czeskiej - 2
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Kuchnia czeska - ALERGENY opracowanie indywidualne dla kuchni czeskiej.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zamówić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(
audio