Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA

Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
5/5
(1 głosów)
ORZ-990663-LEH
Towar na magazynie
Wysyłka w 24 godziny
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
152.37
(netto)
159.99
(brutto)
Stawka VAT: 5%
wybierz opcję produktu netto brutto
152.37 159.99
176.18 184.99
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Sprzedawca w sklepie piekarniczym - wydatek energetyczny metodą Lehmanna

Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.

Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Sprzedawca w sklepie piekarniczym, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 990663 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).

Dokumentacja ryzyka zawodowego dla sprzedawcy w sklepie piekarniczym zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.

Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Sprzedawca w sklepie piekarniczym:

  • Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
  • Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf)
Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA gotowa ksiazka
Wersja papierowa - gotowa książka

Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.

Sprzedawca w sklepie piekarniczym
zawartość analizy wydatku energetycznego

    [[wzor]] - wzory dokumentow bhp
  • Strona tytułowa.
  • Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Sprzedawca w sklepie piekarniczym, sposób i miejsce wykonywania pracy).
  • Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
  • Chronometraż - fotografia dnai roboczego
  • Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
  • Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
  • Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.

Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Sprzedawca w sklepie piekarniczym w tym:
  • Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
  • Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
  • Szczegółowe karty zagrożeń dla Sprzedawca w sklepie piekarniczym zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
  • Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
  • Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.

Opis zawodu - Sprzedawca w sklepie piekarniczym

Sprzedawca w sklepie piekarniczym jest zawodem o charakterze handlowym. Dokonuje sprzedaży artykułów spożywczych (pieczywa) klientom za określoną cenę. Odbywa się to w sposób bezpośredni, przy zastosowaniu tradycyjnej formy sprzedaży, lub pośrednio, przy zastosowaniu samoobsługowej formy sprzedaży. Sprzedawca obsługuje kupujących, udzielając informacji o sprzedawanych produktach. Dokonuje przyjęcia towaru, estetycznego i atrakcyjnego wyeksponowania go na sali sprzedażowej zgodnie z przyjętymi standardami, umieszczając nadwyżki w magazynie. Do jego obowiązków należy kontrolowanie jakości towarów (terminy przydatności do spożycia, odpowiednie oznakowanie) oraz utrzymywanie porządku i czystości w miejscach składowania towarów zarówno na półkach w punkcie sprzedaży, jak i w magazynie. Sprzedawca dokumentuje obrót towarowy za pomocą urządzeń fiskalnych, dokonuje operacji rachunkowo-kasowych, rozlicza i zabezpiecza utarg. Bierze udział w inwentaryzacji towarów i opakowań zwrotnych. Sprzedawca przyjmuje reklamacje i pośredniczy w ich załatwianiu.

Obowiązki na stanowisku pracy Sprzedawca w sklepie piekarniczym

  • Organizowanie zaopatrzenia i przyjmowanie dostaw towarów spożywczych, sprawdzanie towarów pod względem ilościowym i jakościowym, uiszczanie należności za dostarczone produkty
  • Przygotowywanie produktów do sprzedaży (czyszczenie, sortowanie itp.) I ich wyeksponowanie
  • Informowanie nabywcy o walorach sprzedawanych produktów
  • Pomoc nabywcy przy wyborze produktu
  • Sprawna realizacja zamówień (demonstrowanie, ważenie, mierzenie, paczkowanie)
  • Inkasowanie należności za sprzedane produkty
  • Dbanie o czystość i estetykę miejsca sprzedaży
  • Współpraca w przygotowaniu oferty sprzedaży
  • Współpraca w badaniu sytuacji rynkowej i określaniu potrzeb rynku
  • Informowanie o warunkach sprzedaży (stosowane upusty, promocje, rabaty)
  • Zawieranie transakcji sprzedaży
  • Sporządzanie faktur za towary, wystawianie paragonów
  • Przestrzeganie warunków sanitarnych sprzedaży produktów spożywczych
  • Zabezpieczanie punktu sprzedaży przed włamaniem, kradzieżą itp.
  • Organizowanie stanowiska pracy zgodnie z zasadami i przepisami BHP, ochrony ppoż., ergonomii, ochrony środowiska i systemu HACCP.

PODGLĄD - Sprzedawca w sklepie piekarniczym
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA

Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 1
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 2
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 3
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 4
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 5
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 6
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 7
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 8
Sprzedawca w sklepie piekarniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 9
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydatek energetyczny dla stanowiska Sprzedawca w sklepie piekarniczym metodą LEHMANNA.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.


Grzegorz Wrzeszcz - [[nazwa_full]]

Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Sprzedawca w sklepie piekarniczym
, które możesz zakupić na tej stronie.

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.

+48 533 988 811 biuro@allebhp.pl


Parametry techniczne

Tytuł publikacji Sprzedawca w sklepie piekarniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Producent, autor alleBHP
Stanowisko Sprzedawca w sklepie piekarniczym
Kod zawodu 990663 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145)
Metoda opracowania LEHMANNA
Format Standard A4 - 21 x 29,7 cm
Liczba stron około 25 stron formatu A4
Dział, kategoria Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny
Wersja elektroniczna Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office
Dostępność wersji elektronicznej W ciągu 5 minut od dokonania zakupu
Wersja papierowa (książkowa)
  • laserowy druk na wysokiej jakości papierze 80g/m2
  • miękka oprawa
  • elastyczne bindowanie - z możliwością demontażu grzbietu
Dostępność wersji papierowej Dostępna od ręki, wysyłka w 24h
Zgodność Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(