Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA

Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
5/5
(1 głosów)
ORZ-751107-LEH
Towar na magazynie
Wysyłka w 24 godziny
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
152.37
(netto)
159.99
(brutto)
Stawka VAT: 5%
wybierz opcję produktu netto brutto
152.37 159.99
176.18 184.99
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Wędliniarz - wydatek energetyczny metodą Lehmanna

Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.

Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Wędliniarz, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 751107 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).

Dokumentacja ryzyka zawodowego dla wędliniarza zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.

Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Wędliniarz:

  • Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
  • Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf)
Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA gotowa ksiazka
Wersja papierowa - gotowa książka

Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.

Wędliniarz
zawartość analizy wydatku energetycznego

    [[wzor]] - wzory dokumentow bhp
  • Strona tytułowa.
  • Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Wędliniarz, sposób i miejsce wykonywania pracy).
  • Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
  • Chronometraż - fotografia dnai roboczego
  • Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
  • Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
  • Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.

Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Wędliniarz w tym:
  • Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
  • Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
  • Szczegółowe karty zagrożeń dla Wędliniarz zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
  • Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
  • Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.

Opis zawodu - Wędliniarz

Dokonuje obróbki poubojowej tusz i rozbioru na elementy zasadnicze z odkostnieniem; dzieli surowiec do produkcji wędlin; przygotowuje i przerabia mięso i podroby na wędliny, wędzonki i wyroby wędliniarskie głównie z mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego według receptur określonych normami, przy zastosowaniu maszyn i urządzeń wędliniarskich.

Obowiązki na stanowisku pracy Wędliniarz

  • wyznaczanie linii podziału tusz i półtusz na części zasadnicze;
  • planowanie kolejności czynności podczas rozbioru i wykrawania mięsa;
  • obsługiwanie maszyn, urządzeń i sprzętu podczas rozbioru i wykrawania mięsa;
  • przeprowadzanie klasyfikacji tusz, półtusz i ćwierćtusz;
  • wykonywanie czynności wykrawania mięsa oraz klasyfikowanie produktów wykrawania mięsa;
  • wykonywanie obróbki części zasadniczych uzyskanych z rozbioru mięsa;
  • prowadzenie dokumentacji dotyczącej rozbioru i wykrawania mięsa;
  • dobieranie metod i technik wychładzania oraz zamrażania mięsa i tłuszczów surowych, w tym określanie warunków przechowywania mięsa w chłodniach;
  • obsługiwanie urządzeń i aparatury kontrolno-pomiarowej stosowanej
  • w pomieszczeniach chłodni i zamrażalniach;
  • dobieranie metod i technik rozmrażania mięsa;
  • ocenianie jakości mięsa w czasie wychładzania, zamrażania i rozmrażania na podstawie jego wyglądu;
  • obsługiwanie urządzeń stosowanych do konfekcjonowania mięsa;
  • prowadzenie dokumentacji dotyczącej magazynowania i konfekcjonowania mięsa;
  • stosowanie receptur oraz przestrzega norm obowiązujących w produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • dobieranie surowców, dodatków oraz materiałów pomocniczych do produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • przygotowanie surowców, dodatków oraz materiałów pomocniczych do produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • planowanie operacji technologicznych produkcji przetworów mięsnych
  • i tłuszczowych;
  • dobieranie maszyn i urządzeń, sprzętu oraz aparatury kontrolno-pomiarowej do produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • obsługiwanie maszyn i urządzeń, sprzętu oraz aparatury kontrolno-pomiarowej stosowanej w produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • wykonywanie czynności związanych z produkcją wędlin, wyrobów garmażeryjnych, konserw i przetworów tłuszczowych;
  • obliczanie zużycia surowców oraz określanie wydajności produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • ocenianie jakości przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • rozpoznawanie wad produkcyjnych przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • prowadzenie dokumentacji dotyczącej rozbioru i wykrawania mięsa, magazynowania i konfekcjonowania procesu produkcji oraz magazynowania
  • i dystrybucji przetworów mięsnych i tłuszczowych;
  • przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz stosowania przepisów ochrony ppoż. i ochrony środowiska.

PODGLĄD - Wędliniarz
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA

Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 1
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 2
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 3
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 4
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 5
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 6
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 7
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 8
Wędliniarz ocena ryzyka  LEHMANNA 9
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydatek energetyczny dla stanowiska Wędliniarz metodą LEHMANNA.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.


Grzegorz Wrzeszcz - [[nazwa_full]]

Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Wędliniarz
, które możesz zakupić na tej stronie.

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.

+48 533 988 811 biuro@allebhp.pl


Parametry techniczne

Tytuł publikacji Wędliniarz - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Producent, autor alleBHP
Stanowisko Wędliniarz
Kod zawodu 751107 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145)
Metoda opracowania LEHMANNA
Format Standard A4 - 21 x 29,7 cm
Liczba stron około 25 stron formatu A4
Dział, kategoria Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny
Wersja elektroniczna Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office
Dostępność wersji elektronicznej W ciągu 5 minut od dokonania zakupu
Wersja papierowa (książkowa)
  • laserowy druk na wysokiej jakości papierze 80g/m2
  • miękka oprawa
  • elastyczne bindowanie - z możliwością demontażu grzbietu
Dostępność wersji papierowej Dostępna od ręki, wysyłka w 24h
Zgodność Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(