Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA

Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
5/5
(1 głosów)
ORZ-751103-LEH
Towar na magazynie
Wysyłka w 24 godziny
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
152.37
(netto)
159.99
(brutto)
Stawka VAT: 5%
wybierz opcję produktu netto brutto
152.37 159.99
176.18 184.99
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Przetwórca ryb - wydatek energetyczny metodą Lehmanna

Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.

Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Przetwórca ryb, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 751103 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).

Dokumentacja ryzyka zawodowego dla przetwórcy ryb zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.

Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Przetwórca ryb:

  • Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
  • Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf)
Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA gotowa ksiazka
Wersja papierowa - gotowa książka

Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.

Przetwórca ryb
zawartość analizy wydatku energetycznego

    [[wzor]] - wzory dokumentow bhp
  • Strona tytułowa.
  • Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Przetwórca ryb, sposób i miejsce wykonywania pracy).
  • Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
  • Chronometraż - fotografia dnai roboczego
  • Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
  • Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
  • Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.

Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Przetwórca ryb w tym:
  • Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
  • Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
  • Szczegółowe karty zagrożeń dla Przetwórca ryb zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
  • Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
  • Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.

Opis zawodu - Przetwórca ryb

Wykonuje czynności technologiczno-produkcyjne w procesie przetwarzania surowca rybnego; przeprowadza obróbkę wstępną surowca, a następnie - w zależności od rodzaju finalnego produktu - poddaje półfabrykat dalszej obróbce, jak np. mrożeniu, soleniu, wędzeniu lub marynowaniu; używa maszyn i urządzeń przeznaczonych do tego celu oraz zgodnie zobowiązującymi normami.

Obowiązki na stanowisku pracy Przetwórca ryb

  • Ustalanie zaopatrzenia i ocenę przydatności produkcyjnej surowców podstawowych i pomocniczych
  • Ocenianie stanu gotowości produkcyjnej maszyn i urządzeń oraz aparatury kontrolno-pomiarowej
  • Prowadzenie obróbki wstępnej surowca rybnego i surowców pomocniczych
  • Prowadzenie procesu technologicznego (tj: mrożenia, solenia, wędzenia, marynowania, produkcji konserw itd.)
  • Obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów mrożonych, urządzeń wędzarniczych i urządzeń przetwórstwa rybnego zgodnie z wymogami instrukcji obsługi
  • Ocenianie organoleptyczne produkcji w poszczególnych fazach
  • Przestrzeganie instrukcji technologicznych obsługi maszyn oraz sanitarnych
  • Prowadzenie rozliczeń i dokumentacji z przebiegu procesu technologicznego
  • Nadzór nad pracownikami zatrudnionymi w poszczególnych fazach procesu technologicznego
  • Utrzymywanie porządku i czystości na stanowisku pracy oraz przestrzeganie obowiązujących przepisów bhp, ppoż. I ochrony środowiska naturalnego
  • Wykonywanie zadań pokrewnych podanym wyżej

PODGLĄD - Przetwórca ryb
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA

Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 1
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 2
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 3
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 4
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 5
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 6
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 7
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 8
Przetwórca ryb ocena ryzyka  LEHMANNA 9
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydatek energetyczny dla stanowiska Przetwórca ryb metodą LEHMANNA.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.


Grzegorz Wrzeszcz - [[nazwa_full]]

Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Przetwórca ryb
, które możesz zakupić na tej stronie.

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.

+48 533 988 811 biuro@allebhp.pl


Parametry techniczne

Tytuł publikacji Przetwórca ryb - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Producent, autor alleBHP
Stanowisko Przetwórca ryb
Kod zawodu 751103 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145)
Metoda opracowania LEHMANNA
Format Standard A4 - 21 x 29,7 cm
Liczba stron około 25 stron formatu A4
Dział, kategoria Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny
Wersja elektroniczna Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office
Dostępność wersji elektronicznej W ciągu 5 minut od dokonania zakupu
Wersja papierowa (książkowa)
  • laserowy druk na wysokiej jakości papierze 80g/m2
  • miękka oprawa
  • elastyczne bindowanie - z możliwością demontażu grzbietu
Dostępność wersji papierowej Dostępna od ręki, wysyłka w 24h
Zgodność Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(