Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA

Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
5/5
(1 głosów)
ORZ-751402-LEH
Towar na magazynie
Wysyłka w 24 godziny
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
152.37
(netto)
159.99
(brutto)
Stawka VAT: 5%
wybierz opcję produktu netto brutto
152.37 159.99
176.18 184.99
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Przetwórca owoców i warzyw - wydatek energetyczny metodą Lehmanna

Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.

Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Przetwórca owoców i warzyw, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 751402 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).

Dokumentacja ryzyka zawodowego dla przetwórcy owoców i warzyw zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.

Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Przetwórca owoców i warzyw:

  • Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
  • Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf)
Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA gotowa ksiazka
Wersja papierowa - gotowa książka

Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.

Przetwórca owoców i warzyw
zawartość analizy wydatku energetycznego

    [[wzor]] - wzory dokumentow bhp
  • Strona tytułowa.
  • Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Przetwórca owoców i warzyw, sposób i miejsce wykonywania pracy).
  • Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
  • Chronometraż - fotografia dnai roboczego
  • Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
  • Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
  • Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.

Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Przetwórca owoców i warzyw w tym:
  • Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
  • Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
  • Szczegółowe karty zagrożeń dla Przetwórca owoców i warzyw zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
  • Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
  • Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.

Opis zawodu - Przetwórca owoców i warzyw

Przetwórca owoców i warzyw jest zawodem o charakterze produkcyjnym. Celem pracy przetwórcy owoców i warzyw jest przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw na wyroby w zależności od profilu przetwórczego zakładu (mrożonki, konserwy, soki, kiszonki, dżemy, wsady owocowe itp.). Przetwórca owoców i warzyw przyjmuje i przechowuje surowce, półprodukty, materiały pomocnicze. W toku przygotowywania surowców i półproduktów do przetwarzania ocenia ich jakość. Obsługuje maszyny i urządzenia użytkowane w procesie przetwórstwa owoców i warzyw w obróbce wstępnej surowców i podczas przygotowywania wyrobów gotowych. Przygotowuje opakowania jednostkowe i zbiorcze, do których pakowane są wyroby gotowe i/lub półprodukty. Pracownik zakładu przetwórstwa owoców i warzyw odpowiedzialny jest za prawidłowe prowadzenie procesów technologicznych, odpowiednie wykorzystanie surowców i materiałów pomocniczych, wytwarzanie wyrobów gotowych zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi. Zobowiązany jest do przestrzegania zasad Systemów Dobrej Praktyki Higienicznej GHP, Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP, Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP), które są wymagane w produkcji środków spożywczych. Do zadań przetwórcy owoców i warzyw należy pobieranie surowców do przetwarzania, utrwalanie owoców, warzyw i ich przetworów, ważenie wyrobów gotowych, przygotowywanie właściwych mieszanek, zalew i dodatków stosowanych w przetwórstwie, napełnianie i zamykanie opakowań, obsługa maszyn i urządzeń wykorzystywanych w przetwórstwie.

Obowiązki na stanowisku pracy Przetwórca owoców i warzyw

  • Organizowanie stanowiska pracy zgodnie z zasadami i przepisami BHP, ochrony ppoż., HACCP, ochrony środowiska oraz ergonomii
  • Przyjmowanie i przechowywanie surowców, półproduktów i materiałów pomocniczych
  • Przygotowywanie i ocenianie jakości surowców owocowych i/lub warzywnych, półproduktów i materiałów pomocniczych zależnie od rodzaju przerabianych surowców i asortymentów wyrobów do obróbki technologicznej
  • Wykonywanie wstępnej obróbki technologicznej surowców owocowych i/lub warzywnych w celu wytworzenia ustalonego asortymentu wyrobów
  • Ręczne lub maszynowe przetwarzanie surowców owocowych i/lub warzywnych w celu wytworzenia ustalonego asortymentu wyrobu
  • Przygotowywanie opakowań jednostkowych i zbiorczych oraz silosów, beczek, tanków do procesu technologicznego w zależności od rodzaju przerabianego surowca owoców i warzyw i typu wyrobu gotowego
  • Kontrolowanie jakości procesów, półproduktów i wyrobów gotowych zgodnie z zasadami gmp, ghp, haccp oraz prowadzenie dokumentacji produkcyjnej
  • Utrwalanie, segregowanie, ważenie, pakowanie, przechowywanie przetworów owocowych i/lub warzywnych

PODGLĄD - Przetwórca owoców i warzyw
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA

Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 1
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 2
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 3
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 4
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 5
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 6
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 7
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 8
Przetwórca owoców i warzyw ocena ryzyka  LEHMANNA 9
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydatek energetyczny dla stanowiska Przetwórca owoców i warzyw metodą LEHMANNA.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.


Grzegorz Wrzeszcz - [[nazwa_full]]

Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Przetwórca owoców i warzyw
, które możesz zakupić na tej stronie.

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.

+48 533 988 811 biuro@allebhp.pl


Parametry techniczne

Tytuł publikacji Przetwórca owoców i warzyw - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Producent, autor alleBHP
Stanowisko Przetwórca owoców i warzyw
Kod zawodu 751402 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145)
Metoda opracowania LEHMANNA
Format Standard A4 - 21 x 29,7 cm
Liczba stron około 25 stron formatu A4
Dział, kategoria Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny
Wersja elektroniczna Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office
Dostępność wersji elektronicznej W ciągu 5 minut od dokonania zakupu
Wersja papierowa (książkowa)
  • laserowy druk na wysokiej jakości papierze 80g/m2
  • miękka oprawa
  • elastyczne bindowanie - z możliwością demontażu grzbietu
Dostępność wersji papierowej Dostępna od ręki, wysyłka w 24h
Zgodność Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(