Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA

Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
5/5
(1 głosów)
ORZ-990013-LEH
Towar na magazynie
Wysyłka w 24 godziny
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
152.37
(netto)
159.99
(brutto)
Stawka VAT: 5%
wybierz opcję produktu netto brutto
152.37 159.99
176.18 184.99
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Piekarz-cukiernik - wydatek energetyczny metodą Lehmanna

Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.

Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Piekarz-cukiernik, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 990013 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).

Dokumentacja ryzyka zawodowego dla piekarz-cukiernika zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.

Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Piekarz-cukiernik:

  • Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
  • Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf)
Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA gotowa ksiazka
Wersja papierowa - gotowa książka

Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.

Piekarz-cukiernik
zawartość analizy wydatku energetycznego

    [[wzor]] - wzory dokumentow bhp
  • Strona tytułowa.
  • Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Piekarz-cukiernik, sposób i miejsce wykonywania pracy).
  • Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
  • Chronometraż - fotografia dnai roboczego
  • Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
  • Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
  • Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.

Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Piekarz-cukiernik w tym:
  • Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
  • Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
  • Szczegółowe karty zagrożeń dla Piekarz-cukiernik zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
  • Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
  • Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.

Opis zawodu - Piekarz-cukiernik

Prowadzi procesy i wykonuje czynności związane z wytwarzaniem różnych rodzajów pieczywa przy użyciu odpowiednich maszyn, urządzeń i sprzętu, rozlicza zużycie surowców do produkcji pieczywa. Wykonuje czynności produkcyjno-technologiczne związane z wypiekiem ciast i ciastek o różnych gramaturach i kształtach przekładanych nadzieniami oraz obciąganych różnego rodzaju polewami i kuwerturą, przy użyciu specjalnych maszyn i urządzeń oraz sprzętów.

Obowiązki na stanowisku pracy Piekarz-cukiernik

  • Ocenianie przydatności produkcyjnej surowców podstawowych i pomocniczych oraz przygotowywanie surowców do produkcji pieczywa
  • Ocena przydatności surowców (mąki pszennej, cukru, tłuszczu, jaj itd.) Oraz przygotowanie ich do produkcji wyrobów cukierniczych
  • Ustalanie zapotrzebowania na surowce do produkcji
  • Mieszanie surowców (zgodnie z recepturami) w zależności od rodzaju ciast (drożdżowe, francuskie, kruche, biszkoptowe, biszkoptowo-tłuszczowe, orzechowe, bezowe) oraz ich wyrabianie
  • Przygotowywanie różnego rodzaju nadzień, np. Kremów, polew, galaretek, owoców, marmolad, ponczów
  • Formowanie i wypiek lub smażenie, w zależności od rodzaju ciasta
  • Przekładanie i nadziewanie różnymi masami, wykańczanie glazurą, galaretką, cukrem pudrem lub kuwerturą, w zależności od rodzaju ciasta lub ciastek
  • Ocena organoleptyczną poszczególnych faz procesu technologicznego
  • Zapobieganie powstawaniu wad i odstępstw od norm jakościowych przy produkcji ciast i ciastek
  • Wytwarzanie ciast na różne rodzaje pieczywa w określonych warunkach techniczno-organizacyjnych piekarni
  • Dzielenie ciasta na kęsy, formowanie kęsów, prowadzenie rozrostu uformowanych kęsów ciasta na różne rodzaje pieczywa
  • Wypiekanie rozrośniętych kęsów ciasta w różnych typach pieców piekarskich
  • Schładzanie, krojenie i pakowanie pieczywa
  • Ocenianie stopnia dojrzałości półproduktów piekarskich do dalszego przerobu
  • Ocenianie jakości półproduktów i pieczywa, jej zgodności z wymogami przepisów technologicznych i norm
  • Zapobieganie powstawaniu wad pieczywa i odstępstw od określonej normatywnie jakości
  • Obsługiwanie maszyn i urządzeń występujących w piekarniach i cukierniach
  • Ocenianie sprawności techniczno-technologicznej maszyn i urządzeń piekarskich
  • Organizowanie i nadzorowanie pracy brygad produkcyjnych
  • Prowadzenie rozliczeń technologicznych zużycia surowców do produkcji pieczywa i dokumentacji produkcyjnej
  • Utrzymywanie stałej współpracy z kierownictwem zakładu, służbami zaopatrzenia, zbytu, technicznymi
  • Utrzymywanie porządku i czystości na stanowiskach pracy oraz przestrzeganie zasad bhp i ppoż.

PODGLĄD - Piekarz-cukiernik
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA

Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 1
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 2
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 3
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 4
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 5
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 6
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 7
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 8
Piekarz-cukiernik ocena ryzyka  LEHMANNA 9
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydatek energetyczny dla stanowiska Piekarz-cukiernik metodą LEHMANNA.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.


Grzegorz Wrzeszcz - [[nazwa_full]]

Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Piekarz-cukiernik
, które możesz zakupić na tej stronie.

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.

+48 533 988 811 biuro@allebhp.pl


Parametry techniczne

Tytuł publikacji Piekarz-cukiernik - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Producent, autor alleBHP
Stanowisko Piekarz-cukiernik
Kod zawodu 990013 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145)
Metoda opracowania LEHMANNA
Format Standard A4 - 21 x 29,7 cm
Liczba stron około 25 stron formatu A4
Dział, kategoria Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny
Wersja elektroniczna Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office
Dostępność wersji elektronicznej W ciągu 5 minut od dokonania zakupu
Wersja papierowa (książkowa)
  • laserowy druk na wysokiej jakości papierze 80g/m2
  • miękka oprawa
  • elastyczne bindowanie - z możliwością demontażu grzbietu
Dostępność wersji papierowej Dostępna od ręki, wysyłka w 24h
Zgodność Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(