Organizator usług kateringowych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Spis treści
- Opis - wydatek energetyczny - Organizator usług kateringowych
- Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego
- Zawartość dokumentacji wydatku energetycznego
- Opis zawodu - Organizator usług kateringowych
- Obowiązki na stanowisku pracy Organizator usług kateringowych
- Podgląd analizy wydatku energetycznego Organizator usług kateringowych
- Parametry techniczne
Organizator usług kateringowych - wydatek energetyczny metodą Lehmanna
Organizator usług kateringowych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.
Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Organizator usług kateringowych, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 343401 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).
Dokumentacja ryzyka zawodowego dla organizatora usług kateringowych zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.
Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Organizator usług kateringowych:
- Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
- Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.
Organizator usług kateringowych
zawartość analizy wydatku energetycznego
- Strona tytułowa.
- Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Organizator usług kateringowych, sposób i miejsce wykonywania pracy).
- Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
- Chronometraż - fotografia dnai roboczego
- Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
- Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
- Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.
Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Organizator usług kateringowych w tym:
- Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
- Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
- Szczegółowe karty zagrożeń dla Organizator usług kateringowych zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
- Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
- Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.
Opis zawodu - Organizator usług kateringowych
Na zlecenie firm i osób prywatnych przygotowuje różnego rodzaju przyjęcia i imprezy, w obiektach zamkniętych i w plenerze; dobiera menu, zapewnia obsługę kucharską i kelnerską, wynajem mebli bankietowych, mebli i sprzętu ogrodowego, oświetlenia i nagłośnienia przyjęć i imprez.
Obowiązki na stanowisku pracy Organizator usług kateringowych
- Przyjmowanie zleceń na organizację przyjęć i imprez różnego rodzaju
- Przygotowywanie kalkulacji kosztów przyjęcia lub imprezy
- Dobór menu w zależności od rodzaju przyjęcia i uzgodnienie go ze zleceniodawcą
- Przygotowywanie posiłków i różnych akcesoriów na przyjęcie
- Obsługa kelnerska zaproszonych gości podczas przyjęcia
- Obsługa i organizacja konferencji, kongresów, zjazdów, szkoleń, spotkań, prezentacji, pokazów mody, uroczystych otwarć obiektów i firm
- Zapewnianie sprzętu muzyczno-nagłośnieniowego, aparatury do tłumaczeń symultanicznych, sprzętu do głosowania, nowoczesnych urządzeń do prezentacji wizualnej: rzutniki multimedialne, rzutniki pisma, rzutniki slajdów, magnetowidy z monitorami tv itp.
- Zapewnianie oświetlenia i aparatury nagłaśniającej
- Wynajem mebli bankietowych oraz mebli i sprzętu ogrodowego na imprezy plenerowe, w tym baldachimy, namioty bankietowe, podesty estradowe, mównice, zadaszenia
- Promowanie oferowanych usług z wykorzystaniem różnorodnych form reklamy, promocji osobistej oraz techniki z zakresu public relations
- Ustalanie zestawu oferowanych usług oraz konstruowanie ich cen jako podstawy instrumentu marketingowego
- Prowadzenie dokumentacji cateringu w celu ustalenia wskaźników obrotów i opłacalności prowadzonej działalności
- Prowadzenie korespondencji oraz obsługiwanie nowoczesnego sprzętu biurowego, w tym korzystanie z komputerowych programów użytkowych
- Przestrzeganie zasad ochrony środowiska, przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, sanitarno-epidemiologicznych oraz przeciwpożarowych
PODGLĄD - Organizator usług kateringowych
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Organizator usług kateringowych, które możesz zakupić na tej stronie.
Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.
Parametry techniczne
Tytuł publikacji | Organizator usług kateringowych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA |
Producent, autor | alleBHP |
Stanowisko | Organizator usług kateringowych |
Kod zawodu | 343401 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145) |
Metoda opracowania | LEHMANNA |
Format | Standard A4 - 21 x 29,7 cm |
Liczba stron | około 25 stron formatu A4 |
Dział, kategoria | Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny |
Wersja elektroniczna | Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office |
Dostępność wersji elektronicznej | W ciągu 5 minut od dokonania zakupu |
Wersja papierowa (książkowa) |
|
Dostępność wersji papierowej | Dostępna od ręki, wysyłka w 24h |
Zgodność | Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną. |
Ocena klientów | - ponad 99% pozytywnych opinii |