Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Spis treści
- Opis - wydatek energetyczny - Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
- Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego
- Zawartość dokumentacji wydatku energetycznego
- Opis zawodu - Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
- Obowiązki na stanowisku pracy Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
- Podgląd analizy wydatku energetycznego Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
- Parametry techniczne
Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych - wydatek energetyczny metodą Lehmanna
Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.
Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 816007 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).
Dokumentacja ryzyka zawodowego dla operatora urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.
Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych:
- Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
- Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.
Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
zawartość analizy wydatku energetycznego
- Strona tytułowa.
- Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych, sposób i miejsce wykonywania pracy).
- Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
- Chronometraż - fotografia dnai roboczego
- Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
- Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
- Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.
Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych w tym:
- Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
- Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
- Szczegółowe karty zagrożeń dla Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
- Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
- Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.
Opis zawodu - Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
Obsługuje i nadzoruje urządzenia stosowane do produkcji koncentratów obiadowych (zupy, sosy, drugie dania), bulionów i rosołów, deserów w proszku (budynie, kisiele, galaretki, kremy itp.), koncentratów ciast oraz dodatków do ciast i deserów, kawy zbożowej, koncentratów napojów orzeźwiających i innych podobnych wyrobów, zgodnie z obowiązującymi instrukcjami technologicznymi, instrukcjami obsługi maszyn i urządzeń oraz procedurami, przestrzegając przepisów higieniczno-sanitarnych, bhp, ppoż. i ochrony środowiska.
Obowiązki na stanowisku pracy Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
- pobieranie półproduktów do produkcji;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do dozowania i mieszania suszonych warzyw i mięsa, tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, przypraw i innych składników recepturowych stosowanych przy produkcji koncentratów obiadowych, bulionów i rosołów, - obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do dozowania i mieszania mąki, skrobi ziemniaczanej, cukru, mleka w proszku, koncentratów soków, aromatów i innych składników recepturowych stosowanych przy produkcji deserów w proszku, koncentratów ciast oraz dodatków do ciast i deserów;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji kawy zbożowej (m.in. prażarek i rozdrabniaczy zboża i cykorii, urządzeń do ekstrahowania składników i suszenia przy produkcji kawy rozpuszczalnej;
- obsługiwanie i nadzorowanie agregatów i linii produkcyjnych do kostkowania bulionów i rosołów oraz do konfekcjonowania wyrobów;
- nadzorowanie prawidłowości przebiegu poszczególnych operacji i procesów;
- regulowanie działania maszyn i urządzeń podczas pracy, kontrolowanie wskazań przyrządów kontrolno-pomiarowych i regulowanie parametrów technologicznych;
- prowadzenie wymaganej dokumentacji produkcyjnej;
- czyszczenie, mycie i dezynfekowanie obsługiwanych maszyn i urządzeń oraz wykonywanie podstawowych czynności konserwacyjnych.
PODGLĄD - Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych, które możesz zakupić na tej stronie.
Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.
Parametry techniczne
Tytuł publikacji | Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA |
Producent, autor | alleBHP |
Stanowisko | Operator urządzeń do produkcji koncentratów spożywczych |
Kod zawodu | 816007 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145) |
Metoda opracowania | LEHMANNA |
Format | Standard A4 - 21 x 29,7 cm |
Liczba stron | około 25 stron formatu A4 |
Dział, kategoria | Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny |
Wersja elektroniczna | Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office |
Dostępność wersji elektronicznej | W ciągu 5 minut od dokonania zakupu |
Wersja papierowa (książkowa) |
|
Dostępność wersji papierowej | Dostępna od ręki, wysyłka w 24h |
Zgodność | Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną. |
Ocena klientów | - ponad 99% pozytywnych opinii |