Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA

Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
5/5
(1 głosów)
ORZ-312208-LEH
Towar na magazynie
Wysyłka w 24 godziny
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
152.37
(netto)
159.99
(brutto)
Stawka VAT: 5%
wybierz opcję produktu netto brutto
152.37 159.99
176.18 184.99
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - wydatek energetyczny metodą Lehmanna

Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.

Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 312208 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).

Dokumentacja ryzyka zawodowego dla mistrza produkcji w przemyśle spożywczym zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.

Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym:

  • Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
  • Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna (.pdf)
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA gotowa ksiazka
Wersja papierowa - gotowa książka

Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.

Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym
zawartość analizy wydatku energetycznego

    [[wzor]] - wzory dokumentow bhp
  • Strona tytułowa.
  • Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym, sposób i miejsce wykonywania pracy).
  • Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
  • Chronometraż - fotografia dnai roboczego
  • Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
  • Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
  • Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.

Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym w tym:
  • Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
  • Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
  • Szczegółowe karty zagrożeń dla Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
  • Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
  • Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.

Opis zawodu - Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym

Zarządza i koordynuje pracą zespołu operatorów urządzeń do produkcji cukierniczej, koncentratów spożywczych, piekarsko-ciastkarskiej, do przetwórstwa fermentacyjnego, jajczarsko-drobiarskiego, mleczarskiego, owocowo-warzywnego, rybnego, mięsnego, zbożowego, ziemniaczanego, surowców olejarskich oraz w cukrownictwie i innych pracowników w ramach produkcji spożywczej; odpowiada za realizację planów produkcyjnych wyznaczonych dla podległego zespołu.

Obowiązki na stanowisku pracy Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym

  • planowanie i optymalizowanie procesu produkcji wyrobów przemysłu spożywczego, w tym opracowywanie dokumentacji technologicznej produktów oraz uczestniczenie w projektowaniu nowych produktów;
  • nadzorowanie procesu przygotowywania surowców do produkcji wyrobów spożywczych, w tym: dobierania surowców i dodatków do żywności, dobierania materiałów pomocniczych do produkcji wyrobów spożywczych oraz przeprowadzania ich oceny jakościowej;
  • nadzorowanie procesu produkcji półproduktów i wyrobów gotowych z zastosowaniem maszyn i urządzeń, w tym dobieranie parametrów technologicznych w procesie produkcji zgodnie z obowiązującymi normami;
  • realizowanie planów produkcyjnych zgodnie z założeniami technologicznymi i jakościowymi;
  • kontrolowanie i koordynowanie kolejnych etapów procesu produkcji spożywczej w celu zapewnienia optymalizacji kosztowej, nieprzerwanego przebiegu produkcji i zapewnienia odpowiednich standardów jakościowych;
  • sprawowanie nadzoru nad prawidłową obsługą maszyn i urządzeń przez podległych pracowników;
  • monitorowanie i kontrolowanie pracy urządzeń technologicznych, pomocniczych, systemów ppoż. i bezpieczeństwa;
  • ustalanie planów napraw, reagowanie na pojawiające się zaburzenia technologiczne oraz sytuacje awaryjne, zgłaszanie usterek do służb utrzymania ruchu oraz rozwiązywanie bieżących problemów technologicznych;
  • współpracowanie ze służbami utrzymania ruchu w zakresie utrzymania maszyn i urządzeń w odpowiednim stanie i gotowości produkcyjnej;
  • zarządzanie oraz organizowanie pracy podległego personelu (np. zespołu operatorów urządzeń do obróbki surowca mleczarskiego, operatorów urządzeń do produkcji cukru, koncentratów spożywczych, majonezu i musztardy, makaronu, napojów, pasz, pieczywa, tłuszczów roślinnych, wyrobów cukierniczych i wyrobów mleczarskich, operatorów urządzeń do przerobu ziarna zbóż, operatorów urządzeń do suszenia zbóż, operatorów urządzeń elewatorów zbożowych, operatorów urządzeń przemysłu tytoniowego, operatorów urządzeń do przetwórstwa drobiu, kawy, mięsa, owocowo-warzywnego, ryb, ziemniaczanego itp.);
  • koordynowanie pracy podległego zespołu z pozostałymi wydziałami i działami zakładu produkcyjnego;
  • stosowanie i udoskonalanie systemu zarządzania jakością ISO;
  • identyfikowanie zagrożeń bezpieczeństwa żywności i monitorowanie krytycznych punktów kontroli w procesach produkcji oraz podejmowanie działań korygujących zgodnie z zasadami dobrej praktyki higieny DPH, GHP (ang. Good Hygiene Practice), zasadami dobrej praktyki produkcyjne GMP (ang. Good Manufacturing Practice) i systemem zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Point);
  • tworzenie harmonogramów czasu pracy, ewidencjonowanie czasu pracy oraz planowanie urlopów pracowniczych;
  • indywidualne zlecanie zadań pracownikom i ich rozliczanie z wykorzystaniem stosowanych w zakładzie narzędzi planistycznych, w tym komputerowych systemów zarządzania;
  • motywowanie, szkolenie (w tym planowanie i prowadzenie szkoleń stanowiskowych) i ocenianie podległych pracowników;
  • rozwiązywanie problemów związanych z organizacją pracy, w tym podejmowanie działań ukierunkowanych na poprawę organizacji i metod pracy oraz dbanie o współpracę w zespole;
  • utrzymanie założonych kosztów produkcji artykułów spożywczych;
  • prowadzenie dokumentacji produkcyjnej oraz raportowanie wyników produkcyjnych;
  • monitorowanie zagrożenia dla środowiska związanego z przemysłowym przetwórstwem żywności i zapobieganie tym zagrożeniom;
  • dbanie o przestrzeganie przepisów ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
  • zapewnienie podległemu zespołowi bezpiecznego środowiska pracy, dbanie o przestrzeganie zasad ergonomii oraz przepisów bhp, ochrony ppoż. i ochrony środowiska.

PODGLĄD - Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA

Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 1
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 2
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 3
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 4
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 5
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 6
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 7
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 8
Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym ocena ryzyka  LEHMANNA 9
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydatek energetyczny dla stanowiska Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym metodą LEHMANNA.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.


Grzegorz Wrzeszcz - [[nazwa_full]]

Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym
, które możesz zakupić na tej stronie.

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.

+48 533 988 811 biuro@allebhp.pl


Parametry techniczne

Tytuł publikacji Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Producent, autor alleBHP
Stanowisko Mistrz produkcji w przemyśle spożywczym
Kod zawodu 312208 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145)
Metoda opracowania LEHMANNA
Format Standard A4 - 21 x 29,7 cm
Liczba stron około 25 stron formatu A4
Dział, kategoria Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny
Wersja elektroniczna Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office
Dostępność wersji elektronicznej W ciągu 5 minut od dokonania zakupu
Wersja papierowa (książkowa)
  • laserowy druk na wysokiej jakości papierze 80g/m2
  • miękka oprawa
  • elastyczne bindowanie - z możliwością demontażu grzbietu
Dostępność wersji papierowej Dostępna od ręki, wysyłka w 24h
Zgodność Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Zamów rozmowę ze sprzedawcą
×
Zamów rozmowę z ekspertem
Grzegorz Wrzeszcz
Inspektor ds. BHP

Oddzwaniamy pon - pt
w godzinach 8:00-16:00.
ZAMÓW ROZMOWĘ
Podaj imię i nazwisko!
Podaj numer telefonu!
Zaznacz zgodę na przetwarzanie danych!
Dziękujemy za wysłanie formularza.
Skontaktujemy się z Tobą w najszybszym mozliwym czasie!
Twoje imię i nazwisko
Twój numer telefonu

Nasz sklep internetowy korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z regulaminem oraz polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Rozumiem i akceptuję!
Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(