Logowanie

Podaj prawidłowy login oraz hasło!
Logowanie przebiegło pomyślnie!

Nie masz jeszcze konta?

Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA

Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
5/5
(1 głosów)
ORZ-131104-LEH
Towar na magazynie
Wysyłka w 24 godziny
Darmowa dostawa
od 150 zł

(kurier InPost od 13.99 zł)
152.37
(netto)
159.99
(brutto)
Stawka VAT: 5%
wybierz opcję produktu netto brutto
152.37 159.99
176.18 184.99
-
+
bezpieczeństwo
Metody płatności 1
Metody płatności 2
Metody płatności 3

Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - wydatek energetyczny metodą Lehmanna

Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.

Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 131104 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).

Dokumentacja ryzyka zawodowego dla kierownika produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.

Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym:

  • Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
  • Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf)
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA gotowa ksiazka
Wersja papierowa - gotowa książka

Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.

Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym
zawartość analizy wydatku energetycznego

    [[wzor]] - wzory dokumentow bhp
  • Strona tytułowa.
  • Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym, sposób i miejsce wykonywania pracy).
  • Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
  • Chronometraż - fotografia dnai roboczego
  • Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
  • Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
  • Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.

Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym w tym:
  • Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
  • Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
  • Szczegółowe karty zagrożeń dla Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
  • Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
  • Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.

Opis zawodu - Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym

Planuje, koordynuje i kontroluje działalność produkcyjną przedsiębiorstwa ogrodniczego; nadzoruje procesy planowania, uprawy i pielęgnacji rośliny w gruncie, pod osłonami i w obiektach zamkniętych; opracowuje budżet przedsiębiorstwa ogrodniczego; odpowiada za realizację założonych celów finansowych; zarządza pracownikami przedsiębiorstwa ogrodniczego.

Obowiązki na stanowisku pracy Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym

  • Sporządzenie planów produkcyjnych krótko-, średnio- i długoterminowych oraz realizowanie założonych celów finansowych przedsiębiorstwa ogrodniczego
  • Planowanie, nadzorowanie i kontrolowanie wykonania upraw warzywnych, roślin przyprawowych, roślin ozdobnych oraz grzybów jadalnych w gruncie, pod szkłem, folią i w obiektach zamkniętych
  • Planowanie, nadzorowanie i kontrolowanie wykonania prac ogrodniczych, obejmujących: przygotowywanie gleby do siewu, sadzenie nasion, sadzonek i cebulek, wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych, wykonywania zabiegów uprawnych oraz zbieranie, przechowywanie i wysyłkę do odbiorców plonów ogrodniczych
  • Planowanie i organizowanie środków technicznych stosowanych w ogrodnictwie, w tym wyposażenie obiektów, maszyn i sprzętu ogrodniczego;
  • Planowanie i organizowanie napraw i przeglądów wyposażenia obiektów, maszyn i sprzętu ogrodniczego
  • Planowanie, koordynowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników produkcji, zatrudnianie, zwalnianie, motywowanie i ocenianie efektów pracy pracowników stałych i sezonowych
  • Zapewnianie warunków do szkolenia i rozwoju zawodowego podległych pracowników produkcji
  • Sprawowanie nadzoru nad zapewnieniem jakości produkcji, w szczególności w zakresie zapobiegania chorobom roślin
  • Monitorowanie rynków zbytu na produkcje ogrodniczą
  • Negocjowanie i zawieranie umów z kontrahentami: dostawcami sadzonek, nasion, środków ochrony roślin, nawozów, maszyn i urządzeń rolniczych, z przedsiębiorstwami pośredniczącymi w obrocie produkcją ogrodniczą oraz z odbiorcami płodów rolnych
  • Określanie zasad prowadzenia oraz kontrolowanie dokumentacji upraw ogrodniczych
  • Nadzorowanie prowadzenia dokumentacji pracowniczej
  • Analizowanie kosztów produkcji ogrodniczej i jej rentowności, w tym analizowanie wykorzystania materiałów i środków produkcji ogrodniczej (nawozów, podłoża itp.)
  • Opracowanie budżetu przedsiębiorstwa ogrodniczego oraz kontrolowanie wykorzystania środków i zasobów przedsiębiorstwa
  • Reprezentowanie przedsiębiorstwa ogrodniczego wobec instytucji zewnętrznych
  • Zapewnianie podległemu zespołowi bezpiecznego środowiska pracy, dbanie o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz stosowanie przepisów prawa dotyczących ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska

PODGLĄD - Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA

Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 1
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 2
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 3
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 4
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 5
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 6
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 7
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 8
Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym ocena ryzyka  LEHMANNA 9
UWAGA! - przedstawiony podgląd dokumentacji NIE JEST bezpośrednio cześcią dokumentacji Wydatek energetyczny dla stanowiska Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym metodą LEHMANNA.
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.


Grzegorz Wrzeszcz - [[nazwa_full]]

Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym
, które możesz zakupić na tej stronie.

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.

+48 533 988 811 biuro@allebhp.pl


Parametry techniczne

Tytuł publikacji Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Producent, autor alleBHP
Stanowisko Kierownik produkcji w przedsiębiorstwie ogrodniczym
Kod zawodu 131104 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145)
Metoda opracowania LEHMANNA
Format Standard A4 - 21 x 29,7 cm
Liczba stron około 25 stron formatu A4
Dział, kategoria Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny
Wersja elektroniczna Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office
Dostępność wersji elektronicznej W ciągu 5 minut od dokonania zakupu
Wersja papierowa (książkowa)
  • laserowy druk na wysokiej jakości papierze 80g/m2
  • miękka oprawa
  • elastyczne bindowanie - z możliwością demontażu grzbietu
Dostępność wersji papierowej Dostępna od ręki, wysyłka w 24h
Zgodność Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną.
Ocena klientów - ponad 99% pozytywnych opinii

Podobne produkty

Produkt dodany do koszyka
Dodano do koszyka: 1 szt.
×
Produkt dodano do koszyka
(brutto)
(netto)
  • Format znaku / rozmiar

  • Materiał / podłoże

  • Wykonanie / typ

wybierz opcję produktu netto brutto
-
+
×
Nieoczekiwany błąd! Powiadom nas o tym :-)
×
Produkt niedostępny
Przykro nam, ale produkt jest niedostępny ;-(