Dekorator wyrobów cukierniczych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA
Spis treści
- Opis - wydatek energetyczny - Dekorator wyrobów cukierniczych
- Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego
- Zawartość dokumentacji wydatku energetycznego
- Opis zawodu - Dekorator wyrobów cukierniczych
- Obowiązki na stanowisku pracy Dekorator wyrobów cukierniczych
- Podgląd analizy wydatku energetycznego Dekorator wyrobów cukierniczych
- Parametry techniczne
Dekorator wyrobów cukierniczych - wydatek energetyczny metodą Lehmanna
Dekorator wyrobów cukierniczych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA jest to gotowa wzorcowa dokumentacja analizy wydatku energetycznego dla tego stanowiska. Jedyne co pozostaje w Twojej gestii to dopasować (w razie potrzeby), wydrukować i podpisać dokument.
Niniejszy produkt jest kompletną dokumentacją wydatku energetycznego dla Dekorator wyrobów cukierniczych, które to stanowisko jest zawarte w Polskiej Klasyfikacji Zawodów zgodnie z najnowszym rozporządzeniem i obowiązuje od 1 Stycznia 2015 r. Stanowisko to posiada odpowiedni kod zawodu 751202 sklasyfikowany w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145).
Dokumentacja ryzyka zawodowego dla dekoratora wyrobów cukierniczych zawiera wszystkie najważniejsze i niezbędne elementy.
Dostępne wersje analizy wydatku energetycznego dla Dekorator wyrobów cukierniczych:
- Elektroniczna (.doc/.docx/.odt/.pdf) - daje możliwość dokonywania zmian w dokumentacji w razie zajścia takiej potrzeby.
- Papierowa - gotowy wydruk przygotowany do podpisu przez pracodawcę i pracownika w miękkiej oprawie.
Zakupując niniejszą dokumentację analizy wydatku energetycznego w wersji elektronicznej masz możliwość wielokrotnego wydruku tej dokumentacji oraz w razie zaistnienia takiej potrzeby edycji dokumentu.
Dekorator wyrobów cukierniczych
zawartość analizy wydatku energetycznego
- Strona tytułowa.
- Pełna karta stanowiska pracy: (opis czynności, ogólna charakterystyka, używane maszyny i narzędzia na stanowisku pracy Dekorator wyrobów cukierniczych, sposób i miejsce wykonywania pracy).
- Opis metody Lehmanna użytej do oszacowania wydatku energetycznego
- Chronometraż - fotografia dnai roboczego
- Łączna ocena wydatku energetycznego z podziałem na płeć pracownika
- Ocena słowna dla otrzymanego wyniku uwzględniając płeć oraz wiek pracownika
- Dokumentacja składa się z około 25 stron w fotmacie A4.
Ponadto dokumentacja zawierać będzie Ocenę Ryzyka Zawodowego na stanowisku Dekorator wyrobów cukierniczych w tym:
- Dokładny opis metody wraz z matrycą mierzenia ryzyka - PN-N-18002.
- Identyfikacja zagrożeń - pełen wykaz czynników z odpowiednim ich podziałem (fizyczne, pyły i pary, chemiczne, biologiczne, uciążliwe i niebezpieczne).
- Szczegółowe karty zagrożeń dla Dekorator wyrobów cukierniczych zawierające pełne szacowanie ryzyka metodą PN-N-18002
- Wykaz działań korygujących zagrożenia oraz odpowiedzialności za to.
- Wykaz pracowników zatrudnionych na danym stanowisku.
Opis zawodu - Dekorator wyrobów cukierniczych
Zdobi i dekoruje ciasta, ciastka, desery, torty różnego rodzajami masami, polewami, glazurą, galaretką, cukrem pudrem lub kuwerturą przy użyciu specjalnych maszyn i urządzeń oraz sprzętów; dba o właściwy dobór barw elementów dekoracyjnych i trafny dobór surowców i półproduktów harmonizujących ze sobą smakowo oraz wizualnie tak, aby dobrze się prezentowały w witrynach cukierniczych.
Obowiązki na stanowisku pracy Dekorator wyrobów cukierniczych
- dobieranie odpowiedniej dekoracji do wyrobu cukierniczego;
- planowanie i tworzenia kompozycji oraz ornamentu do wyrobu cukierniczego;
- przygotowanie surowców do dekoracji wyrobu cukierniczego (zgodnie z recepturą);
- właściwy dobór barw elementów dekoracyjnych oraz trafny dobór surowców i półproduktów harmonizujących ze sobą smakowo oraz wizualnie;
- pestkowanie i obieranie owoców służących do dekoracji wyrobów cukierniczych;
- przekładanie i nadziewanie ciast, ciastek, deserów, tortów różnymi masami;
- wykańczanie wyrobu cukierniczego glazurą, galaretką, cukrem pudrem lub kuwerturą, w zależności podrodzaju ciasta, ciastek lub tortów;
- wykonywanie dekoracji z: czekolady, cukru smakowego, pasty gumowej, masy marcepanowej, a także wielu innych, które wykorzystane do dekoracji w cukiernictwie;
- wykonywania zdobień wyrobów cukierniczych a w szczególności tortów kolorowymi napisami;
- ocena organoleptyczną poszczególnych faz procesu technologicznego;
- zapobieganie powstawaniu wad i odstępstw od norm jakościowych przy dekoracji wyrobów cukierniczych;
- usuwanie drobnych usterek w zespołach mechanicznych elementów bezpośrednio stykających się z ciastem lub produkowanym nadzieniem lub polewą;
- prowadzenie dokumentacji produkcyjnej oraz rozliczeń technologicznych zużycia surowców i półfabrykatów do dekoracji wyrobów cukierniczych;
- utrzymywanie porządku i czystości na stanowiskach pracy oraz przestrzeganie obowiązujących zasad bhp i ppoż.
PODGLĄD - Dekorator wyrobów cukierniczych
analiza wydatku energetycznego LEHMANNA
Przedstawiony podgląd dokumentacji ma charakter orientacyjny, którego celem jest unaocznienie jak skonstruowany jest plik który można zakupić,
a zakupiona dokumentacja będzie sie od niego znacząco różnić wartością merytoryczną.
Cześć!
Nazywam się Grzegorz Wrzeszcz i od 2014 roku zawodowo zajmuję się BHP. Od tego czasu udało mi się opracować blisko 1500 różnych dokumentacji wydatku energetycznego metodą LEHMANNA w tym również wydatek energetyczny dla stanowiska Dekorator wyrobów cukierniczych, które możesz zakupić na tej stronie.
Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie tego produktu to pisz śmiało lub dzwoń! Z przyjemnością odpowiem na wszystkie twoje pytania i rozwieję (mam nadzieję) wszelkie wątpliwości.
Parametry techniczne
Tytuł publikacji | Dekorator wyrobów cukierniczych - Wydatek energetyczny metodą LEHMANNA |
Producent, autor | alleBHP |
Stanowisko | Dekorator wyrobów cukierniczych |
Kod zawodu | 751202 - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 7 sierpnia 2014 r. (Dz. U. z 2014 r. , poz. 1145) |
Metoda opracowania | LEHMANNA |
Format | Standard A4 - 21 x 29,7 cm |
Liczba stron | około 25 stron formatu A4 |
Dział, kategoria | Wydatek energetyczny, Wydatek energetyczny |
Wersja elektroniczna | Plik DOCX - umożliwia edycję dokumentacji w programie Microsoft Office |
Dostępność wersji elektronicznej | W ciągu 5 minut od dokonania zakupu |
Wersja papierowa (książkowa) |
|
Dostępność wersji papierowej | Dostępna od ręki, wysyłka w 24h |
Zgodność | Opracowana m.in. zgodnie z obowiązującymi przepisami dot. Oceny Ryzyka Zawodowego (Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy; Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy). Dokumentacja w pełni akceptowalna przez Państwową Inspekcję Pracy oraz Państwową Inspekcję Sanitarną. |
Ocena klientów | - ponad 99% pozytywnych opinii |